Ξεκινά η 5η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

19-01-19 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 18 έως 27 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθεί το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα, ενώ μέρος του προγράμματος θα φιλοξενηθεί και στο Αργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο.

Το εν λόγω Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, δίνει έμφαση στο ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ με αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτική ζώνη, σεμινάρια και masterclasses. Στόχος είναι να έρθει το μη μυημένο κοινό σε επαφή με το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ. Προτεραιότητα είναι το νεανικό κοινό να γνωρίσει το ντοκιμαντέρ και να ασχοληθεί ενεργά και δημιουργικά με αυτό,  δίνοντας του το αρχικό κίνητρο ώστε να δημιουργήσει και δικές του παραγωγές. Επιπρόσθετος στόχος είναι η αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης περιοχής,  μέσω της ευκαιρίας πρόσβασης στην  εγχώρια και ευρωπαϊκή κινηματογραφική παραγωγή.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εκτός, του ρόλου που κατέχει στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι κατ’ εξοχήν μία εκπαιδευτική δραστηριότητα, ένα εργαλείο πληροφόρησης

Το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ είναι Ισότητα των δύο φύλων, και πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο