40 εκατ. ευρώ έσοδα είχε φέτος η Ακρόπολη

13-11-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περίπου 4,5 εκατ. επισκέπτες υποδέχθηκε φέτος η Ακρόπολη (αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο), όπως είπε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά την επίσκεψη εργασίας για τα έργα που συνεχίζονται στην Ακρόπολη, το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα έσοδα πλησίασαν τα 40,5 εκατ. ευρώ.

«Η σημερινή μου είναι μια επίσκεψη εργασίας και ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ομάδα που συνεχίζει το Έργο αλλά και σε όσους εργάστηκαν εδώ με αφοσίωση τα προηγούμενα χρόνια», είπε η Μυρσίνη Ζορμπά και σημείωσε:

«Τα έργα στην Ακρόπολη είναι πρωτίστως το χρέος μας στο μνημείο, το οποίο πρέπει να παραμένει σταθερά ανοιχτό και προσβάσιμο στα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται εδώ απ' όλο τον κόσμο. Φέτος, το 2018, είχαμε 2.862.434 επισκέπτες, στους οποίους, αν προσθέσουμε τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης που ήταν 1.634.057, φτάνουμε σε έναν αριθμό 4.496.491 (4,5 εκατομμύρια επισκέπτες). Τα έσοδα ειδικότερα στον Βράχο της Ακρόπολης έφτασαν στα 40.479.085 ευρώ».

Στη συνέχεια, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε:

«Τα έργα πάνω στην Ακρόπολη έχουν μεγάλη σημασία, και αυτό μας έφερε σήμερα εδώ. Δεν περιορίζονται στην αποκατάσταση της αναπόφευκτης φθοράς που προκαλεί ο χρόνος στα μνημεία. Η αποκατάσταση έχει πίσω της μια φιλοσοφία, ένα όραμα και αυτό μας εξηγούν οι διαπρεπείς αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες».

Επίσκεψη εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και από διακεκριμένους επιστήμονες της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ), με πρωτοστατούντα τον Πρόεδρο του ΔΣ, Ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Μανώλη Κορρέ, καθώς και την Φανή Μαλλούχου-Tufano, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) Βασιλική Ελευθερίου.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά