Έτοιμη η πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

17-10-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το εναρκτήριο γεγονός της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου ώρα 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Η Διαδρομή είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσουν οι τουρίστες-περιηγητές που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε έναν ποικιλόμορφο προορισμό. Έχει κοινό στοιχείο 5 πανέμορφα και σημαντικά αρχαία θέατρα και ένα αναστηλωμένο Ωδείο που βρίσκονται στις παρακάτω πόλεις που άκμασαν στην αρχαιότητα: τη Δωδώνη, πασίγνωστη για το μαντείο της, τη Νικόπολη με το πρόσφατα αναστηλωμένο Ωδείο της, ιδρυμένη από τον Οκταβιανό Αύγουστο, την Κασσώπη, με τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής πολιτείας» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, την Αμβρακία, στον πολεοδομικό ιστό της σύγχρονης Άρτας και τα Γίτανα στις όχθες του ποταμού Καλαμά.

Μέσα από αυτή την Διαδρομή εμφανίζεται στον επισκέπτη η άγνωστη Ήπειρος με τις ομορφιές της: ακτογραμμές χιλιομέτρων, πανέμορφα ψηλά βουνά, λίμνες και ποτάμια, πλούσια βλάστηση, παραδοσιακά χωριά, ολοζώντανες πόλεις και μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Η Διαδρομή είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες φροντίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται στον επισκέπτη.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη