Ψηφιακό τρισδιάστατο βίντεο για τον Αρχαιολογικό Χώρο Φίλιππων

24-08-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη δημιουργία Ψηφιακού Τρισδιάστατου Βίντεο Προβολής του Αρχαιολογικού Χώρου Φίλιππων – Λυδίας ενέκρινε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, προϋπολογισμού 9.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Από το καλοκαίρι του 2016, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β’, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τόπος μιας από τις πιο σημαντικές μάχες, της μάχης των Φιλίππω,ν είναι ενταγμένος στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ωστόσο δεν υπήρχε έως σήμερα μια ουσιαστική και εξειδικευμένη διαφημιστική δράση που να τονίζει και να διαφημίζει το γεγονός αυτό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η δράση αυτή αφορά την κινηματογραφική αποτύπωση του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και την απόδοσή της σε ηλεκτρονική μορφή συγκεκριμένα ως βίντεο για χρήση στο διαδίκτυο. Η αποτύπωση αυτή θα γίνει με την χρήση τρισδιάστατης τεχνικής 360 μοιρών, με πολλαπλές κάμερες και μέσω του καναλιού της ΠΑΜΘ στο ιστότοπο Youtube.com. Και από κει θα υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλής διάθεσης και χρήσης του βίντεο τόσο σε διάφορες ιστοσελίδες όπως στις ιστοσελίδες του δήμου Καβάλας, της  Εφορείας Αρχαιοτήτων, αλλά και σε social media.

Ο χρήστης θα έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου, όπου ταυτόχρονα θα του δίνεται η δυνατότητα να ακούει και να διαβάζει κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα της μακρόχρονης ιστορίας του.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν λήψεις και από το σημερινό γίγνεσθαι που θα περιλαμβάνουν:

- Βαπτίσεις ενηλίκων στο υπαίθριο βαπτιστήριο της Αγ. Λυδίας

- Τον εσπερινό του Αγίου Παύλου που πραγματοποιείται στο χώρο της Βασιλικής Β΄ στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων

- Παραστάσεις από το Φεστιβάλ Φιλίππων που πραγματοποιείται στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Το δημιουργικό μέρος της δράσης αυτής περιλαμβάνει την δημιουργία βίντεο το οποίο θα είναι αποτέλεσμα της κινηματογράφησης, ηχοληψίας, μοντάζ, επεξεργασίας ήχου και εικόνας , ενώ τα κείμενα θα μεταφραστούν σε δύο γλώσσες.

Η ανωτέρω δράση μπορεί να συμβάλει και να εμπλουτίσει τις δράσεις της περιφέρειας, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι επισκέψιμος όλο τον χρόνο και ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει διαφορετικές μορφές τουρισμού και τουριστικούς πόρους που προσφέρει η περιοχή.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων