Athens Flying Week: Πως μια εκδήλωση προκαλεί τουριστικό ρεύμα

10-09-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα οφέλη της ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού είναι πολλά και πάνω-κάτω γνωστά σε όλους. Όμως πόσες μορφές θεματικού τουρισμού μπορείτε να απαριθμήσετε; Γνωρίζετε ότι υπάρχει και ο αεροπορικός θεματικός τουρισμός και μάλιστα έχει μεγάλο ρεύμα και στην Ελλάδα;

Η Athens Flying Week θα πραγματοποιηθεί φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά και έχει ήδη θεσμοθετηθεί ως η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ελλάδα η οποία συγκεντρώνει 50.000 θεατές ετησίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια ολόκληρη εβδομάδα, 17-23 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στην αεροπορία μέσα από διαφορετικά δρώμενα: Αεροπορικό Συνέδριο, Θεματικές δραστηριότητες σε διάφορες πόλεις, 2ήμερο air show στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Οι θεατές του Athens Flying Week χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τουριστών: εσωτερικοί τουρίστες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και περισσότεροι από 3000 επισκέπτες από το εξωτερικό. Τα πληρώματα, φίλοι και οικογένειες πληρωμάτων (για παράδειγμα η ομάδα της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από 100 άτομα), spotters, επισκέπτες που ζητούν αφορμή να επισκεφθούν τη χώρα, καλεσμένοι των πρεσβειών που συμμετέχουν στο airshow, εκθέτες, corporate επισκέπτες, συνθέτουν τη γκάμα του τουριστικού ρεύματος που πυροδοτεί η Athens Flying Week.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 350.000 πιστοί θαυμαστές από όλο τον κόσμο, έχουν ζήσει τη μοναδική εμπειρία της AFW και έχουν απολαύσει το φαντασμαγορικό air show από παγκοσμίου φήμης πιλότους.

Και μάλιστα δεν σταματούν εκεί. Χειριστές αεροσκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με φίλους-επιβάτες, οργανώνουν ταξίδια για ψυχαγωγικούς ή κοινωνικούς σκοπούς. Επισκέπτονται διάφορα σημεία της Ελλάδας που έχουν αεροδρόμιο, και συνήθως περνάνε εκεί από 1 έως 3 ημέρες. 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athensflyingweek.gr

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός