Ολονύχτια παράσταση στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

22-07-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«From Darkness to Light», από το σκοτάδι στο φώς τιτλοφορείται  η ολονύχτια παράσταση που θα λάβει χώρα την πανσέληνο του Ιουλίου,  28 και 29  του μηνός στην Ανδρίτσαινα, στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας, Ηλίας και Μεσσηνίας,  σε υψόμετρο 1.130 μέτρων.

Η παράσταση, συνδιοργάνωσης  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Π.Ε. Ηλείας με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ¨QUASI STELLAR¨ -Χοροθέατρο και τη συμμετοχή του ΕΟΤ, αφορά σε καλλιτεχνική έκφραση χορού και μουσικής, στην οποία γίνεται μία σύνθεση πολιτισμού και τουρισμού, με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, συνδυάζοντας την ιστορία με το σήμερα.

Η επιλογή του Ναού Επικούρειου Απόλλωνα στην Ανδρίτσαινα , έγινε με στόχο να αναδειχθεί ο πολυσήμαντος ναός, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον θεό του φωτός και των τεχνών Απόλλωνα.

Η παράσταση αναμένεται ότι θα αποτελέσει, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην διεθνή τουριστική αγορά, ένα πρωτοποριακό ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, εμπλουτισμένο και ποιοτικά πιστοποιημένο, που θα στοχεύει στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βιωματικής εμπειρίας στον επισκέπτη, συνδέοντας τον πολιτισμό , τουρισμό και σωματική υγεία.

Εξάλλου, η προβολή της  Ελλάδας ως ελκυστικός προορισμός πολιτιστικού τουρισμού σε διεθνές κοινό, επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρου.

Τέλος, η ανάδειξη περιοχών της Ελλάδας με μακραίωνη ιστορία και ιδιαίτερο φυσικό κάλος , σε νέους προορισμούς για εξειδικευμένες δράσεις,  συμβάλλει στην τόνωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο τον τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google