Aκυρώθηκαν εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα

06-07-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να εργασθούν οι υπάλληλοι υπερωριακά εκτός ωραρίου χωρίς αμοιβή.

Οι αρχαιοφύλακες έχουν διαμηνύσει ότι θα διατηρήσουν αυτή την στάση μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης για την αμοιβή εκτός ωραρίου που θα τους ικανοποιεί. Επίσης,  εκφράζουν  «την απογοήτευσή τους για την ακύρωση εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα ».

Μάλιστα σε τελευταίο υπόμνημα που απέστειλε η ΠΕΥΦΑ στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρουν ότι «η απόφαση που προωθείται προς υπογραφή μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, πάσχει κατ’ αρχήν σε δύο πολύ σοβαρά σημεία που άπτονται άμεσα της εφαρμογή της. Το πρώτο είναι ότι δεν υπολογίζεται στην αμοιβή ο απαιτούμενος χρόνος πριν την εκδήλωση που χρειάζεται για να προετοιμαστεί ο χώρος, η προσέλευση του κοινού που γίνεται πολύ νωρίτερα από την έναρξη, καθώς επίσης δεν υπολογίζεται και ο χρόνος που χρειάζεται για την αποχώρηση και του τελευταίου επισκέπτη και την επαναφορά του χώρου στην πρότερη κατάσταση. Δεύτερον δεν γίνεται από ότι λέει η αρμόδια Δ/νση, να καταβάλλονται οι υπερωρίες τα Σαβ/κα. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι η πλειοψηφία των εκδηλώσεων εάν δεν το γνωρίζετε,  πραγματοποιούνται κατά τα Σαβ/κα».

Στο πλαίσιο αυτό καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ «εάν δεν βρεθεί λύση για τα δύο αυτά βασικά προβλήματα, η απόφαση δεν θα είναι εφαρμόσιμη από τους συναδέλφους μας και δεν γίνεται αποδεκτή από το σωματείο της ΠΕΥΦΑ».

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»