Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: Εργαστήρι παραδοσιακής-βυζαντινής κουζίνας

03-05-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι Παραδοσιακής - Βυζαντινής κουζίνας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς  με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από ίδιους πόρους. 

Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο που συνδύασε γαστρονομία και πολιτισμό εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. 

Οι συμμετέχοντες  έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τοπική μας κουζίνα και έφτιαξαν βυζαντινές συνταγές φαγητού και γλυκού, που θα παρουσιάσουν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στις 25-27 Μαΐου, στην Τάφρο (Πύλη d' Amboise).

Το σεμινάριο έκλεισε με επίσκεψη στο χωριό της Μονολίθου, όπου η κα Ελισάβετ και η κα Ασημίνα, επέδειξαν τον τρόπο παρασκευής των πουγκιών (παραδοσιακές χορτόπιτες με ρύζι) που ψήθηκαν σε έναν από τους παλαιότερους ξυλόφουρνους του νησιού. 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour