Αλαλούμ με τα ωράρια στους αρχαιολογικούς χώρους

30-04-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπόδια στην πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας συναντούν τις τελευταίες ημέρες οι ξένοι τουρίστες, καθώς, ενώ έχει ξεκινήσει επισήμως η ισχύς του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι καθυστερήσεις στις προσλήψεις εκτάκτων αρχαιοφυλάκων κλείνουν τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων γύρω στις 3 η ώρα το μεσημέρι αντί για τις 8 που προβλέπεται στην απόφαση.

Η κατάσταση έχει οδηγήσει στην ταλαιπωρία αρκετών εκατοντάδων τουριστών με προγραμματισμένη ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, όπως στην Αρχαία Αγορά, δεδομένου ότι η πληροφόρηση που φθάνει στα τουριστικά γραφεία είναι ελλιπής σε σχέση με το ωράριο που πραγματικά ισχύει.

Πολλοί τουρίστες φθάνουν στους αρχαιολογικούς χώρους για να διαπιστώσουν ότι τελικά παραμένουν κλειστοί τις απογευματινές ώρες, ενώ οργανωμένα γκρουπ με ξεναγούς, αναγκάζονται να διακόψουν την περιήγησή τους λίγο πριν τις 3 η ώρα το μεσημέρι, καθώς αναγκαστικά οι πόρτες κλείνουν, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα τεθεί σε λειτουργία το διευρυμένο ωράριο. 

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Κώστας Στρατής, παραδέχθηκε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού το θερινό ωράριο δε μπορεί να εφαρμοσθεί και δεσμεύθηκε ότι οι προσλήψεις εκτάκτων υπαλλήλων θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου!

Υπενθυμίζεται ότι σχετική Υπουργική Απόφαση η οποία καθορίζει το θερινό ωράριο των Μουσείων και των Αρχ. Χώρων (8:00-20:00) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 4 Απριλίου.

Επιπλέον, εκκρεμεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο αναμένεται να αποσυμφορήσει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας με μεγάλη επισκεψιμότητα. Ωστόσο, ο κ. Στρατής δήλωσε ότι η εφαρμογή του δεν προλαβαίνει να μπει σε λειτουργία από την 1η Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης

Μέσα στον Ιούνιο το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή