ΚΑΣ: Γι' αυτό δεν δώσαμε στο BBC το Σούνιο

30-03-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων και η παρεμπόδιση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου ειναι οι λογοι που επικαλειται το ΚΑΣ για την αρνητική απόφαση να πραγματοποιηθούν γυρίσματα του BBC στο Σούνιο.

Η τουριστική αγορά ωστόσο θεωρεί οτι οι λόγοι αυτοί δεν είναι ιδιαίτερα σοβαροί αν σκεφτεί κανείς την παγκόσμια προβολή που θα κέρδισε η Αθήνα και η Ελλάδα εάν τα γυρίσματα προχωρούσαν. Άλλωστε, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, σε ανακοίνωσή του χθες, άσκησε σκληρή κριτική στην απόφαση του ΚΑΣ, η οποία, όπως ανέφερε, "αναδεικνύει για μία ακόμα φορά τις παθογένειες που έχουμε ως χώρα" και αντανακλά προβλήματα νοοτροπίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΑΣ: "Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εντονότατη κριτική που ασκήθηκε μετά από την αρνητική απάντηση του ΚΑΣ στο εν λόγω αίτημα.

Σαν εργαζόμενοι στους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι είμαστε υπέρ στο να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους δράσεις, αλλά με έναν απαράβατο όρο. Να μην δημιουργείται πρόβλημα στην ασφάλεια του Χώρου ή του Μουσείου και στην ομαλή πρόσβαση των τουριστών. Επίσης όλα αυτά να γίνονται κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας των Αρχαιοφυλάκων για πάρα πολλούς λόγους. 

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι πάρα πολλές φορές οι παραγωγές αυτές μικρές ή μεγάλες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του αιτήματος. Με λίγα λόγια, άλλα αιτούνται στο ΚΑΣ και άλλα συμβαίνουν στην πράξη και αυτό έχει να κάνει με το ωράριο εργασίας, με την απασχόληση των εργαζομένων και κυρίως με την παρεμπόδιση των επισκεπτών επειδή αποκλείονται μεγάλα κομμάτια του Χώρου με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να διαμαρτύρονται εντονότατα. 

Ακόμα, θα θέλαμε να μάθουμε το τίμημα που καταβάλλεται για την χρήση του Αρχαιολογικού Χώρου καθώς και την πληρωμή των εργαζομένων όταν πρόκειται να εργαστούν υπερωριακά. 

Το ΚΑΣ είναι ένας επιστημονικός θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού  ο οποίος προσπαθεί να διαφυλάξει την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Επειδή όμως “ κληθήκαμε ” να εκφράσουμε την γνώμη μας και πιστεύαμε πως θα το κάνουνε και άλλοι πολλοί, θέλουμε να πούμε το εξής ρυτό του Πλάτων: Γνώμην δύναται να έχουν άπαντες. Γνώσιν διά να έχουν γνώμην έχουν;".

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google