Φύλακες αρχαιοτήτων: Άμεση πρόσληψη μόνιμων για να λειτουργούν σωστά τα μουσεία

07-11-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την απογοήτευσή της για την περιορισμένη λειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου και Μουσείου των Δελφών τις Τρίτες, κατά την οποία θα παραμένουν κλειστές 9 από τις 10 αίθουσες καθώς και ο μισός αρχαιολογικός χώρος ενώ για την είσοδο θα καταβάλλεται ολόκληρο εισιτήριο, εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η ΠΕΥΦΑ επισημαίνει οτι έτσι δημιουργείται δυσαρέσκεια και κακή εντύπωση στους επισκέπτες από το εξωτερικό και προτείνει ως λύση να αποστέλλονται τα παράπονα των τουριστών στην περιφέρεια, στον Δήμο και στους τοπικούς Φορείς καθώς και να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλα τα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: "Με έκπληξη αλλά και απογοήτευση παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα μετά την απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος να εισηγηθεί λόγω έλλειψης προσωπικού να παραμένει κλειστά κάθε Τρίτη το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών.

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά την επιστολή του περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη συμπαρασύροντας και άλλους τοπικούς φορείς, βουλευτές κλπ, είναι τουλάχιστον υπερβολική.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η Εφορεία και κατ’επέκταση το Υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να λειτουργήσει το Μουσείο με πλήρες ωράριο και δεν το έκανε;

Μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, ενημερωθήκαμε  ότι το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος, θα λειτουργούν και την Τρίτη έχοντας κλειστές τις 9 από τις 10 αίθουσές του, καθώς επίσης και το ήμισυ του Αρχαιολογικού Χώρου.

Σκέφτηκε κανείς πως, ο επισκέπτης που πληρώνει ένα εισιτήριο θέλει να δει και να θαυμάσει ολόκληρο το Μουσείο Δελφών και  τον Αρχαιολογικό Χώρο; Σκέφτηκε κανείς το κενό ασφαλείας που δημιουργείται;

Εσείς κύριοι σαν επισκέπτες, αν πάτε σε οποιοδήποτε Μουσείο του εξωτερικού και πληρώσετε ολόκληρο εισιτήριο  και να δείτε τα μισά εκθέματα αυτό δεν θα σας προκαλέσει δυσαρέσκεια και κακή εντύπωση;

Γι’αυτό, προτείνουμε στη Δ/νση του Μουσείου, να αποστέλλει τα παράπονα των τουριστών στην περιφέρεια, στον Δήμο και στους τοπικούς Φορείς και θα προτείνουμε σε όλους να συστρατευθούν μαζί μας για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλα τα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους στην Ελλάδα γιατί οι ελλείψεις είναι τραγικές με αποτέλεσμα να βλέπουμε κλειστά η να υπολειτουργούν Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι".

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια