Το ναό της Αρτέμιδος ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Εύβοια (video)

20-09-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα εντυπωσιακό εύρημα ήρθε στο φως των ανασκαφών στην Εύβοια. Η ομάδα αρχαιολόγων με καθοδήγηση σουηδών ερευνητών ανακάλυψε το διάσημο υπαίθριο τόπο λατρείας της αρχαιότητας, το ναό της Αρτέμιδος.

Ο ναός αποτελούσε αντικείμενο έρευνας εδώ και έναν αιώνα και εντοπίστηκε στους πρόποδες του λόφου Παλαιοεκκλησίες, κοντά στο μικρό ψαροχώρι Αμάρυνθος της Εύβοιας, δηλαδή 10 χλμ. μακριά από την τοποθεσία όπου οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι βρισκόταν,

Από το 2007 η έρευνα είναι υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λοζάνης και διευθυντή της Σουηδικής Σχολής Αρχαιολογίας στην Αθήνα, Karl Reber.

Οι ερευνητές εντόπισαν τμήματα ενός μεγάλου τοίχου που χρονολογείται από την κλασική εποχή και ο οποίος, όπως πιστεύουν, ανήκει σε στοά δίπλα από τον ναό.

Οι πρώτες ανασκαφές ξεκίνησαν στην Αμάρυνθο το 2012.

Σήμερα, μετά την εύρεση αρχαίων αντικειμένων με επιγραφές, η ομάδα των Σουηδών είναι σίγουρη ότι έχει εντοπίσει την τοποθεσία του ναού, ο οποίος ήταν το τελικό σημείο της ετήσιας πομπής ανθρώπων από την κάποτε ευημερούσα εμπορική πόλη της Ερέτριας, 10 χλμ. μακριά.

Εκεί, συμμετείχαν σε φεστιβάλ προς τιμή της Αρτέμιδος, την ακαταμάχητη θεά του κυνηγιού στην Ελληνική Μυθολογία. Η Άρτεμις λατρευόταν ως η προστάτιδα θεά του Αμάρυνθου, ο οποίος ήταν ένας άνδρας από την Ερέτρια που γοητεύθηκε από την Άρτεμις και ύστερα ο οικισμός πήρε το όνομά του.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι