Λακωνική Γαστρονομία και Τουρισμός στο φεστιβάλ “Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη”

06-09-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό και την παραγωγή-γαστρονομία θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη», που θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη τον Σεπτέμβριο & Οκτώβριο του 2017.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας.

Στο πλαίσιο του εκθετηρίου διακεκριμένων λακωνικών προϊόντων «Παράδοση και Παραγωγή» (15-17 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθούν «Γαστρονομικές αποκαλύψεις» με τη βοήθεια των Μαίρης Παναγάκου, Σαράντου Γάββαρη και Νίκου Μάζη και πρωταγωνιστές τα εξαιρετικά λακωνικά προϊόντα, ενώ θα προσφερθεί και ένα γνήσιο σπαρτιατικό γεύμα.

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα λάβει χώρα το forum για τον τουρισμό, με θέμα «Τουρισμός ή αλλιώς οικονομία της φιλοξενίας».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5, 10, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου σε περιοχές όπως το Πάρκο ΟΤΕ, η Πλατεία Νέου Κόσμου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Πολυχώρος «Νερόμυλος».

Το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» του 2017 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας και χαίρει της συνεργασίας με την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η είσοδος για το κοινό στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελεσθούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20:00 από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»