Ο. Κεφαλογιάννη: Ευθύνες στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ουρές στους αρχαιολογικούς χώρους

20-07-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι υπηρεσίες υποδοχής τουριστών στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας είναι απαράδεκτες, τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αποδίδοντας ευθύνες στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στη δήλωσή της αναφέρει:

«Παρά το γεγονός ότι η  επιχορήγηση των 35.000.000 ευρώ, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2016 ήταν υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την επιχορήγηση του έτους 2015, δεν προγραμματίστηκαν έγκαιρα οι  προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων.

Ούτε εφαρμόσθηκε πιλοτικά σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως είχε προαναγγελθεί.

Για μία ακόμα φορά, διαπιστώνεται η αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για έγκαιρο προγραμματισμό.

Παραμένει σε εκκρεμότητα η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα σημαντικότερα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της χώρας. 

Η ολιγωρία και η προχειρότητα του Υπουργείου, έχει άμεσες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και ειδικότερα, στα έσοδα από τον τουρισμό.

Στις μεγάλες απώλειες, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε και το πλήγμα στην τουριστική φυσιογνωμία της χώρας, που επηρεάζει ευθέως την τουριστική ζήτηση υψηλών προδιαγραφών».

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Πολιτισμού απέδωσε τις ουρές στην Κνωσσό, στον μεγάλο όγκο τουριστών, που πηγαίνουν καθημερινά. Σε απάντηση που έδωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό Star υπεύθυνοι του Υπουργείου ανέφεραν τα ακόλουθα:

«Δουλεύουν τρία ταμεία. Είναι πρωτοφανής η προσέλευση. Έχουν 5.000 άτομα την ημέρα. Κάνουν ό,τι μπορούν. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα γίνει μελέτη για ένα νέο κτήριο. Και στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό μπορεί να περιμένεις μιάμιση ώρα».

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι