Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας

19-04-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού» που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη κοινωνικών και επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ιδρύθηκε πρόσφατα στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, παρουσία του Πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέα Φρυγανά.

Η συνεργασία με την ελληνική πλευρά προσφέρει τεράστιες δυνατότητες, τόσο στον τομέα της εμπορικής και οικονομικής, όσο και της επενδυτικής συνεργασίας, δήλωσε ο κ. Φρυγανάς κατά την τελετή των εγκαινίων, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη συνεργασίας σε επίπεδο περιφερειών είναι μία από τις κατευθύνσεις προτεραιότητας των εξωτερικών σχέσεων της Ελλάδας. Παράλληλα, ο κ. Φρυγανάς σημείωσε με ικανοποίηση το γεγονός ότι οι ισχυροί δεσμοί που καθιερώθηκαν με το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 σε διάφορους τομείς, συνεχίζουν να ενισχύονται ενεργά το 2017.

Όπως τόνισε ο Έλληνας Πρέσβυς, οι ελληνικές περιφέρειες έχουν επανειλημμένα εκφράσει ενδιαφέρον για ενίσχυση των δεσμών με αντίστοιχες ρωσικές περφέρειες. "Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον, οι εκπρόσωποι επίσημων, επιχειρηματικών και πολιτιστικών κύκλων, συμμετέχοντας σε ελληνορωσικές εκδηλώσεις, θα είναι σε θέση να αναπτύξουν συγκεκριμένα προγράμματα συνεργασίας της περιοχής με την Ελλάδα και να συνάψουν αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ με τους μοναδικούς πολιτιστικούς και ιστορικούς πόρους που διαθέτει, θα πρέπει να γίνει ένας σταθερός εταίρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον τομέα του τουρισμού. Η ελληνική πλευρά ελπίζει στη συνέχιση της αύξησης της τουριστικής ροής από την περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ προς την Ελλάδα, ως προς το οποίο θα πρέπει να συμβάλει η ύπαρξη ελληνικού κέντρου θεωρήσεων στην πόλη.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Περιφέρειας του Νίζνι Νόβγκοροντ, Evgeniy Lyulin, δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειάς του και ελληνικών περιφερειών. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά το 2016 η περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ και η Ελλάδα κατάφεραν να αυξήσουν τις εμπορικές συναλλαγές κατά σχεδόν 35%. "Οι παραγωγοί του Νίζνι Νόβγκοροντ θα μπορούσαν να καλύψουν εύκολα τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς σε πολλούς τομείς", δήλωσε ο κ. Lyulin προσθέτοντας ότι από την ελληνική πλευρά περιμένει, επίσης, να αναμένουμε ανάπτυξη της συνεργασίας", πρόσθεσε.

διαβάστε ακόμα

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες