Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στην Αθήνα

13-04-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 24 Απριλίου θα συγκληθεί η πρώτη Υπουργική Διάσκεψη των κρατών του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum, ACForum, γνωστό ευρύτερα ως GC10) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των 10 χωρών που απαρτίζουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει την επίσημη σύσταση του Φόρουμ και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από κοινή πρόσκληση που απηύθυναν ο κ. Κοτζιάς και ο Κινέζος ομόλογός του, κ. Wang Yi.

Η διοργάνωση της επικείμενης Διάσκεψης, με τη συμμετοχή –πέραν της Ελλάδας- της Κίνας, της Αιγύπτου, της Βολιβίας, της Ινδίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Ιταλίας, του Μεξικό και του Περού συνιστά μια πρωτοβουλία στο πολιτιστικό πεδίο, μεταξύ των χωρών που είναι κοιτίδες αρχαίων πολιτισμών και προέρχονται από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

To «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» αποσκοπεί, μέσω της διαμόρφωσης μιας ευρείας και πολύπλευρης, θετικής ατζέντας κοινών δράσεων των δέκα κρατών, να αναγάγει τον πολιτισμό σε πηγή ήπιας ισχύος και σε βασικό εργαλείο μίας σύγχρονης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Επιπλέον, στόχος του Φόρουμ είναι, η διεθνής πολιτιστική συνεργασία να λειτουργήσει και ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης.

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας