Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: «Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»

26-01-17 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε μια διαφορετική ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας και τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γίνουν για λίγο ραψωδοί! 

Επιλεγμένα τμήματα δύο ραψωδιών κάθε φορά θα παρουσιάζονται από τον μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και όσους από τους επισκέπτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που θα χρησιμοποιηθεί είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι 90 λεπτά. 

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες α και β. Από τη συνέλευση των θεών στον Όλυμπο, θα μεταφερθούμε στο ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη, προκειμένου να μπει σε εφαρμογή το θεϊκό σχέδιο της επιστροφής του πολύπαθου ήρωα στον τόπο του. Είκοσι χρόνια από τότε που ο Οδυσσέας έφυγε για την Τροία, θα συγκληθεί και πάλι συνέλευση των Ιθακησίων με πρωτοβουλία του Τηλέμαχου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση δίκαιη και ηθική για τον βασιλικό οίκο. Ένα νέο ταξίδι θα ξεκινήσει στο τέλος της δεύτερης ραψωδίας, το ταξίδι ενός γιου που αναζητά τον πατέρα του μέσα από τις αναμνήσεις παλιών συμπολεμιστών του. 

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (25) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου: Ραψωδίες α και β 

Αίθουσα 27

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour