Santa Run στα Χανιά

30-12-16 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 6ο Santa Run πέρασε ήδη στην ιστορία, αλλά η ένταση, το πάθος, η ενέργεια αλλά και όσα συνέβησαν την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης για καιρό.

Πάνω από 4.000 Χανιώτες όλων των ηλικιών, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης, στέλνοντας συγχρόνως μήνυμα αλληλεγγύης, καθώς βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στην ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι χαράς, γλεντιού, αγάπης, χαμόγελου και αλληλεγγύης, πλημμύρισε τους δρόμους των Χανίων υπό τους ήχους της μουσικής ενώ βοηθούντος και του καιρού εκατοντάδες Χανιώτες παρακολούθησαν το μεγάλο ανθρώπινο κόκκινο ποτάμι, στην πλατεία της Αγοράς, στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη και στο Παλιό Λιμάνι, ενώ αρκετά καταστήματα προσέφεραν ποτά και γλυκά στους συμμετέχοντες στο Santa Run.

Η εκκίνηση δόθηκε από το 1ο Γυμνάσιο και μέσω της οδού Ανδρέα Παπανδρέου οι χιλιάδες Αι Βασίληδες πέρασαν από το Ρολόι στην οδό Βαλαωρίτου, στην Τζανακάκη, έφτασαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, διέσχισαν όλη την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη μέχρι την οδό Χάληδων κι από κει στο Ιστορικό Λιμάνι μέχρι την πλατεία του Γυαλί Τζαμί,όπου ο κόσμος χόρεψε αργό και γρήγορο πεντοζάλη με τις μουσικές του Παναγιώτη Μπουλνταδάκη. Οι χιλιάδες Αι Βασίληδες μέσω της οδού Δασκαλογιάννη επέστρεψαν στο 1ο Γυμνάσιο όπου η διασκέδαση συνεχίστηκε με το μουσικό συγκρότημα των ONIRAMA..

Το Santa Run ως ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, στα Χανιά, το 2011 και σκοπό έχει την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων που φροντίζουν παιδιά.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο