Μουσείο Ηρακλειδών: Διαλέξεις στην έκθεση "Πλεύσις"

21-11-16 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της έκθεσης ΠΛΕΥΣΙΣ-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους, διοργανώνει δύο διαλέξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 18:00, στο κτίριο της Ηρακλειδών 16, Θησείο (είσοδος ελεύθερη).  

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφέας-Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας, με θέμα «Τριήρεις και τακτικές στο πεδίο της ναυμαχίας»: Το πολεμικό πλοίο τριήρης, ο τρόπος που ναυμαχούσε (εμβολισμός), ο ρόλος των πεζοναυτών.

Δημήτρης Μάρας, Μηχανολόγος-Μηχανικός M. Sc.-Μικροναυπηγός και δημιουργός των ομοιωμάτων-πλοίων της «Πλεύσις», με θέμα «Ναυπηγική και μοντελισμός της τριήρους»: Πώς κατασκευάζονταν κάποτε οι τριήρεις; Και πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε σήμερα μια τριήρη (μοντελισμός).

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν και οι εξής εκδηλώσεις:

- Σάββατο 26/11, 16:30 (κτίριο Ηρακλειδών 16, Θησείο): Παρουσίαση του νέου «Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου» στο Ηραίο της Σάμου, σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου και το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου» (Link από την «Εκδήλωση» στη σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/events/1800405970237534/).

- Επίσης, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 16:00, και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 11:00, θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές ξεναγήσεις από τον Δημήτρη Μάρα, με θέμα «Τα Πλοία της Αρχαιότητας: Από τα Προϊστορικά έως τα Ελληνιστικά Χρόνια».

Η έκθεση «Πλεύσις» είναι ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα πλοίων, έργα τέχνης, όργανα ναυσιπλοΐας, εποπτικό υλικό, χάρτες, βιντεοπροβολές, σχεδιαστικές επεξηγηματικές αναπαραστάσεις και ειδικές εκδόσεις. 

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει με εύληπτο και κατανοητό τρόπο στους επισκέπτες την ιστορία της ελληνικής ναυπηγικής και ναυσιπλοΐας, αναδεικνύοντας το διαχρονικό, στενό δεσμό των Ελλήνων με τη θάλασσα.

ΠΛΕΥΣΙΣ-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016-Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Υπό την Αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια