Σύλλογος Επιχειρηματιών & Φίλων Πανδρόσου: πρόγραμμα "Μνήμες του Δρόμου"

08-07-16 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα τελευταία χρόνια οι καταστηματάρχες της Πανδρόσου, του πεζοδρόμου που συνδέει την Πλατεία Μοναστηρακίου με την Πλατεία Μητροπόλεως εργάζονται, συνεργάζονται και δημιουργούν συλλογικά ιστορίες γύρω από τον δρόμο τους.

Συνεργάζονται με φορείς όπως ο δήμος Αθηναίων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΞΑΑΑ και προσπαθούν συνεχώς να φέρουν νέα ερεθίσματα και ευκαιρίες σε ένα κομμάτι του ιστορικού κέντρου που για αυτούς αποτελεί σημείο καθημερινής ζωής και δράσης.

Το βράδυ της 30ης Ιουνίου, οι δράσεις αυτές γιορτάστηκαν μαζί με συνεργάτες και υποστηρικτές με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος «Μνήμες του Δρόμου». Η εικαστική αποτύπωση των εμπορευμάτων στα ρολά των καταστημάτων φιλοδοξεί να προβάλλει όχι μόνο τα αντικείμενα, αλλά τις ιστορίες και τις αναμνήσεις που συνοδεύουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις της οδού Πανδρόσου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του συνΑθήνα του δήμου Αθηναίων, την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του πεζοδρόμου ως εγγενές και ζωντανό κομμάτι της Αθήνας, ο «Σύλλογος Επιχειρηματιών και Φίλων περιοχής Πανδρόσου» στράφηκε στους χρήστες, τους συνεργάτες και τους επισκέπτες της Πανδρόσου, επιθυμώντας να ανακαλύψει τι σημαίνει ο δρόμος για τους ίδιους.

«Ένα νησί στην πόλη… γεμάτο όμορφες στιγμές… ένας πολύτιμος συνεργάτης… ένα τοπόσημο». Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που μας έδωσαν κάτοικοι, συνεργάτες και φορείς σε ένα διάστημα δέκα ημερών.

Η Αγορά της Πανδρόσου, τιμά τους σημαντικούς συνεργάτες της και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά της. Φέροντας τη σημαντική γνώση ενός αιώνα συνεχούς λειτουργίας οικογενειακών επιχειρήσεων και διευρύνοντας τους ορίζοντες της μέσα από πολύτιμες συνεργασίες, φιλοδοξεί να αποτελέσει καλή πρακτική ανάπτυξης αντίστοιχων εμπορικών δρόμων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

*To πρόγραμμα «Μνήμες του Δρόμου» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με ευγενικό φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το σύνολο των αναρτημένων έργων καλύπτουν 690 τετραγωνικά μέτρα. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του έργου είναι των Δημήτρη Κοροβέση και Χριστίνα Τζαμάλα.

** Η ενέργεια επικοινωνίας «Ζούμε την Πανδρόσου» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Pils Hellas. Η Pils Hellas αποτελεί μια αυθεντικά ελληνική μπίρα, με διαρκή παρουσία από το 1996, και την πρώτη μπίρα που υποδήλωσε στην ονομασία της την ελληνικότητα του γευστικού της χαρακτήρα.

Αποτελεί πλέον μία από τις αγαπημένες μπίρες των Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών της χώρας μας.

*** Η εκδήλωση «Ένα απόγευμα για την Πανδρόσου» πραγματοποιήθηκε με τη φιλική συμμετοχή της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σολίστ Εβίτα Πετράκη, σοπράνο / Μουσική διεύθυνση Μιχάλης Οικονόμου, Κωνσταντίνα Σαμακοβλή) και με τη χορηγία του Κέντρου Ελληνικής Παράδοσης Ι Παραδοσιακού Καφενείου “Η Ωραία Ελλάς”.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour