Προβολή σειράς με γυρίσματα στην Κέρκυρα στο βρετανικό ITV

16-03-16 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χιλιάδες βρετανοί θα έχουν αυτή τη χρονιά τη δυνατότητα να θαυμάσουν τις ομορφιές της Κέρκυρας στην τηλεόραση, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας ITV ξεκινά προβολές της δραματικής σειράς The Durrells, που βασίζεται στα λογοτεχνικά βιβλία-απομνημονεύματα του Βρετανού συγγραφέα Gerard Durrell από τη ζωή του στο ελληνικό νησί. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κέρκυρα.

Το σενάριο της σειράς τοποθετείται στο 1935, και αφηγείται την ιστορία της Luisa Durrell, μιας σχετικά νεαρής χήρας που αποφάσισε να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένειά της στην Κέρκυρα.

Ο Gerald Durrell διηγείται μέσα από την πλοκή τα εφηβικά του χρόνια στο νησί, όπου, ως λάτρης της φύσης, συνέλλεγε έντομα και συναντούσε περίεργους ανθρώπους. Η οικογένεια Durrell ήταν υπαρκτή και η ζωή της στην Κέρκυρα ήταν γεγονός.

Όπως αναφέρει ο Andy Jarosz σε άρθρο του στο blog του τουρ οπερέιτορ Sunvil, η οικογένεια έμεινε 4 χρόνια στο νησί, στις περιοχές Πέραμα και Κοντόκαλι.

Εκτός από το έργο του Gerald, ο αδερφός του, Lawrence, συνέγραψε τη νουβέλα Prospero’s Cell, στην οποία αποτύπωσε ζωντανές εικόνες από την Κέρκυρα πριν τον πόλεμο. Ο ίδιος, μαζί με τη γυναίκα του, Nancy, συνέχισαν να μένουν στο νησί όταν η υπολοιπη οικογένεια είχε φύγει εξαιτίας του πολέμου με την κατάληψη των Γερμανών. Στο λευκό σπίτι όπου έμειναν, με θέα στην ακτή Καλαμι, σήμερα λειτουργεί ταβέρνα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι