Aνοίγουν ξανά τα Μουσεία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

31-12-15 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων , μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών ότι θα επαναφέρουν  με νομοθετική ρύθμιση  την προσαύξηση  κατά 25% στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, για το φυλακτικο προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων το συντομότερο δυνατόν,

 Ως εκ τούτου αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους για τις ως άνω ημέρες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, σε θετικό κλίμα, συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.).

Η ηγεσία της Π.Ε.Υ.Φ.Α. εξέθεσε στον υπουργό τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αποχή από την εργασία των φυλάκων αρχαιοτήτων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ύστερα από την περικοπή της αποζημίωσης κατά 25% για την παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου του φυλακτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Ο Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των εκπροσώπων της  Π.Ε.Υ.Φ.Α. και υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς επίλυση του θέματος.

 Από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εξάλλου, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Σε   συνέχεια   της   από   22-12-2015   συνάντησης   του Αναπληρωτή   Υπουργού   Εσωτερικών   &   Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη και  των εκπροσώπων   της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας   Εργαζομένων   του   Υπουργείου   Πολιτισμού (ΠΟΕ - ΥΠΠΟ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως   Αρχαιοτήτων   (ΠΕΥΦΑ),   ο   Αναπληρωτής  Υπουργός ενημερώθηκε   για  το   αίτημα  του   κλάδου  για   επαναφορά της προσαύξησης κατά είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) της ωριαίας   αποζημίωσης   για   παροχή   εργασίας   πέραν   του  πενθημέρου.

Για την ικανοποίηση του ανωτέρω αιτήματος, ο Αναπληρωτής  Υπουργός δεσμεύτηκε να εισηγηθεί σχετική ρύθμιση, η οποία θα περιληφθεί σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά   τόσο το προσωπικό Φύλαξης όσο και το Προσωπικό καθαριότητας  των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων.

Παράλληλα, θα εξεταστεί  το αίτημα των φορέων για την άμεση ενίσχυση των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων με μόνιμο  Προσωπικό Φύλαξης,  σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο, κυρίως, την εικόνα της χώρας ως προς την αξιοποίηση των πολιτιστικών θησαυρών της.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο