ΣΥΡΙΖΑ: Ένα μαρτύριο χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους στον τουρισμό - επισιτισμό

03-02-22 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εγκατάλειψη που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό –επισιτισμό από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον αποκλεισμό τους από το επίδομα ανεργίας διαπίστωσαν, όπως τονίζεται, οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.) Γεώργιο Χότζογλου την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΕΤ Δημήτρης Κουτούκης και το μέλος του Δ.Σ. Στέφας Γεώργιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η συνεχιζόμενη δυσλειτουργία και η υποστελέχωση του ΕΦΚΑ που δημιουργεί προβλήματα στην εμφάνιση των ενσήμων, και η συστηματική άρνηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προσαρμόσει την νομοθεσία, έστω κατ εξαίρεση και για όσο επικρατούν ειδικές συνθήκες λόγω πανδημίας, κατά τρόπο ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και σειράς άλλων επιδομάτων όπως αυτό της λοχείας , στους εργαζόμενους στον τουρισμό –επισιτισμό.

Την έντονη ανησυχία τους και αγωνία τους εξέφρασαν οι Τομεάρχες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου για την τύχη όλων αυτών των εργαζομένων των οποίων, παρά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές και άλλες παρεμβάσεις, τόσο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο από πλευράς ΠΟΕΕΤ, συνεχίζεται, με υπαιτιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να μη δίνεται λύση στα προβλήματά τους.

Όπως υπογραμμίζουν “η ιδεοληψία και οι επιλογές της Κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια 140.000 εργαζόμενους στον τουρισμό και 380.000 εργαζόμενους στην εστίαση, στην απόλυτη εξαθλίωση.

Στην ίδια μοίρα το σύνολο των εργαζομένων στον τουρισμό που αντιμετωπίζουν και φέτος πρόβλημα με τα ένσημα των μονομερών αναστολών συμβάσεων για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο 2021.

Ένα μαρτύριο χωρίς τέλος, για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η Κυβέρνηση της Ν.Δ.”, καταλήγει η ανακοίνωση.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο