Κατερίνα Νοτοπούλου στην κυβέρνηση: Ανοίγετε και πάλι τον τουρισμό χωρίς σχέδιο

01-04-21 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ανάγκη για βιώσιμη και υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού εστίασε η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου την παρέμβασή της σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας που περιελάμβανε και ρυθμίσεις για τον τουρισμό.

«Ανοίγετε και πάλι τον τουρισμό χωρίς σχέδιο» τόνισε, «επιμένετε να πειραματίζεστε εις βάρος της δημόσιας υγείας, υπονομεύοντας ταυτόχρονα το τουριστικό μας προϊόν. Ο Υπουργός Τουρισμού έσπευσε πανηγυρικά να ανακοινώσει την 14η Μαΐου ως την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως, έφτασαν, ήδη, οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη, ενώ αναμένεται και το περίφημο «πείραμα» της Ολλανδίας. Μα επιτέλους, η πιο ισχυρή οικονομική δραστηριότητα της χώρας θα αναπτυχθεί με «πειράματα»; Τι είναι ο κόσμος του τουρισμού; Πειραματόζωα; Παλινωδίες, τροποποιήσεις
Το σχέδιό σας εξαντλείται στην διάταξη του άρθρου 110, με την οποία παραδέχεστε ότι η παροχή του Σήματος Health First από το Υπουργείο Τουρισμού, δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες. Μόνοι σας θέτετε υπό αμφισβήτηση την περσινή διαδικασία της πιστοποίησης και την ίδια την αξιοπιστία σας».
Η Τομεάρχης Τουρισμού σχολίασε ακόμη πως η κυβέρνηση καλεί εκ νέου τους ξενοδόχους κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων να βάλουν πλάτη για ακόμα μία φορά για να στηρίξουν την χώρα, διαθέτοντας τα καταλύματά τους έτοιμα προς λειτουργία, αν και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τη στιγμή μάλιστα που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο!
«Μάλλον σας είναι αδιάφορο ότι λόγω των τιμολογίων που εξέδωσαν οι επιχειρηματίες αυτοί και της πληρωμής των λειτουργικών εξόδων των καταλυμάτων τους, στερήθηκαν και την ελάχιστη χρηματική ρευστότητα που διέθεταν. Προφανώς δεν αναλογίζεστε ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός χρηματοδοτικών εργαλείων» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.
Η Τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στην αδικία που γίνεται εις βάρος των τουριστικών γραφείων, όπου έχουν εξαιρεθεί αδικαιολόγητα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις αυτές από τα μέτρα επιδότησης εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στην διάταξη του άρθρου 97. Με την αδικαιολόγητη αυτή εξαίρεση επιχειρείτε την διάσπαση των τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν όλο το έτος, σε ξενοδοχειακές και μη, προκρίνοντας τις πρώτες και αδιαφορώντας για τις δεύτερες. Πρόκειται όμως για έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του τουρισμού, καθώς διακινεί το 85% περίπου του οργανωμένου τουρισμού της χώρας, απασχολώντας περίπου 30.000 εργαζόμενους, ενώ παρουσιάζουν πτώση τζίρου πλέον του 90% σε σχέση με το 2019, και επομένως είναι επιτακτικά αναγκαίο να ενταχθούν στις σχετικές ρυθμίσεις» τόνισε.
Η χώρα βαδίζει στον γκρεμό και υπαίτια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν έχετε κανένα σχέδιο, τα έχετε χαμένα και η κοινωνία μετρά μόνο απώλειες από τη διακυβέρνησή σας, είπε κλείνοντας την ομιλία της.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»