ΣΥΡΙΖΑ | "Η κυβέρνηση απαξιώνει τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και Τουρισμό"

23-03-21 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Στην αγωνία των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό που εκπέμπουν sos εδώ και μήνες η κυβέρνηση απαντά με αδιαφορία. Απαξιώνει έναν ολόκληρο κλάδο αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις ανάγκες χιλιάδων εργαζόμενων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας", τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των Τομεαρχών Τουρισμου και Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κ.Νοτοπουλου και Μ.Ξενογιαννακοπούλου.

Και στη συνέχεια αναφέρεται:

"Η κατάσταση στον κλάδο είναι τραγική, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εποχικά εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης καθώς το βοήθημα των 534 ευρώ έληξε τον Οκτώβριο.

Όσοι είχαν το δικαίωμα εντάχθηκαν στο ταμείο ανεργίας, το οποίο παρατάθηκε γι άλλους δυο μήνες αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην εργάζονται εδώ και πολλούς μήνες και να μην έχουν έσοδα.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για την εργασία τους ακόμη και όταν οι συνθήκες επιτρέψουν το άνοιγμα της Εστίασης. Η κυβέρνηση από τη μία δεν ανοίγει τον διάλογο για την επόμενη μέρα που διαφαίνεται ακόμη πιο δύσκολη και με περισσότερα λουκέτα  και από την άλλη αρνείται να επεκτείνει και να κηρύξει υποχρεωτικές τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις του κλάδου που έληξαν στις 21/2/2021.

Η ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει υπογραφεί και κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας χωρίς όμως καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό.

Την ώρα που ο Υπουργός Τουρισμού διαφημίζει ότι ο Τουρισμός ανοίγει, η κυβέρνησή του αφήνει έκθετους και ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους σε αυτόν, καλώντας τους ουσιαστικά εν μέσω πανδημίας να εργαστούν  υπο αντίξοες συνθήκες για 500 ευρώ το μήνα.

Η μη ύπαρξη ΣΣΕ είτε η μη επέκτασή της θα υπονομεύσει τους εργαζόμενους και θα έχει αρνητικές συνέπειες τοσο οικονομικές οσο και κοινωνικές θέτοντας κατ επέκταση σε κίνδυνο ολόκληρο τον κλάδο σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους, να τους στηρίξει και να ανοίξει άμεσα και με ειλικρίνεια τον διάλογο για την επόμενη μέρα".

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google