Μπόρις Τζόνσον: Ξενοδοχεία καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από 22 προορισμούς

28-01-21 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε θα εφαρμοστεί το μέτρο των ξενοδοχείων καραντίνας στις αφίξεις από 22 προορισμούς.

Προειδοποίησε δε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του lockdown και υποσχέθηκε ένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το  lockdown μέχρι την εβδομάδα της 22ας Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό είναι παράνομα και θα υπάρξει σχετική επιτήρηση των αεροδρομίων και των λιμανιών.

Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εισαγωγής του μεταλλαγμένου ιού, οι περιορισμοί ισχύουν για τη Ν. Αφρική, τη Ν. Αμερική και την Πορτογαλία και για τους ταξιδιώτες αυτούς θα εφαρμόζεται υποχρεωτική διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Οι απευθείας πτήσεις από τους 22 προορισμούς έχουν ήδη ανασταλεί και όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τζόνσον, σε όλες τις αφίξεις για τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση θα τηρηθεί το μέτρο της απομόνωσης σε ξενοδοχείο καραντίνας για 10 ημέρες, χωρίς εξαιρέσεις.

Το μέτρο θα ισχύσει για όλες τις αφίξεις πολιτών  του Ην. Βασιλείου που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, και οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν το κόστος διαμονής.

Θα μεταφέρονται απευθείας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο καραντίνας και δεν προβλέπεται διενέργεια τεστ για τη μείωση της καραντίνας.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα δούμε πόσο επιτυχές ήταν το μέτρο και τότε θα είμαστε σε καλύτερη θέση ώστε να δρομολογήσουμε την έξοδο της χώρας από το lockdown, πρόσθεσε.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ