Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς Ιταλία μέχρι τις 29 Μαρτίου

14-03-20 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταματούν όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη από και προς την Ιταλία από τη χώρα μας, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Με νέα έκδοση ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από σήμερα 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:45 έως τις 29 Μαρτίου 2020 αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που επιβάλει η Ελλάδα προς και από Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary). 

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19. Καθημερινά αξιολογούνται όλα τα επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών δρομολογούνται οι οδηγίες για τις αερομεταφορές.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια και υπερκαλύπτει τη NOTAM που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου 2020 και αφορούσε την προσωρινή αναστολή από την Ελλάδα όλων των πτήσεων προς Βόρεια Ιταλία.

 

 

Σ

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι