ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση για τη διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τουρισμό

06-03-20 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eρώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού  (Α Π : 4708/5-3-2020), σχετικά με την πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο τουριστικός κόσμος και η οικονομία που σχετίζεται άμεσα με την τουριστική κίνηση, μετά την εμφάνιση και την εξάπλωση του κορωνοϊού, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης και Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους χαρακτηρίζουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό «αχαρτογράφητη», καθώς κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα την εξέλιξή της και το μέγεθος των επιπτώσεων, σε περίπτωση έντονης κλιμάκωσης.  Η ανησυχία στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις είναι μεγάλη, καθώς ήδη υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων και η κίνηση τουριστικών πακέτων για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα - που θα είναι και το πρώτο τεστ για τον ελληνικό τουρισμό μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού - έχει «παγώσει».

Σε συνδυασμό με την κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δημιουργείται μια τεταμένη και δυσχερής κατάσταση. Με βάση τα δεδομένα, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

α) αν έχουν προβεί σε αξιολόγηση της κατάστασης και των μέχρι στιγμής επιπτώσεων,

β) αν έχουν φροντίσει για την έγκυρη ενημέρωση και τήρηση των μέτρων πρόληψης που απαιτούνται από τις τουριστικές επιχειρήσεις και

γ) αν έχουν προετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην τουριστική οικονομία, εφόσον υπάρξει αρνητική εξέλιξη με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»