Ανέλαβε υπουργός Τουρισμού ο κ.Θ.Θεοχαρόπουλος

06-05-19 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο ο τουρισμός έχει καταλυτικό ρόλο, δήλωσε ο νέος υπουργός Τουρισμού κ.Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από την Έλενα Κουντουρά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Μαΐου.

"Η απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προοδευτική συμμαχία διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την συμπόρευση δυνάμεων στην βάση και της πρόσφατης προγραμματικής συμφωνίας. Με την αποφασιστικότητα όλων μας αυτή να προωθηθεί και στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής", είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι η συμμαχία αυτή έχει ενοχλήσει πολλούς.

Ο νέος υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και απαιτεί ενότητα και εθνική συννενόηση μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είπε ακόμη ότι προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα,  με κύριο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας της, τονίζοντας ότι στα 4 χρόνια της δικής της υπουργίας η Ελλάδα προσέλκυσε επιπλέον 9 εκατομμύρια τουρίστες φτάνοντας το 2018 τα 33 εκατομμύρια, με τον τουρισμό να συνεισφέρει το 20,6% του ΑΕΠ (37,5 δισ.ευρώ).

Αναλυτικά, ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω (σ.σ. την κυρία Κουντουρά) για την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για την ανάπτυξη και την προβολή του ελληνικού τουρισμού, για το έργο που έχετε επιδείξει και τις σημαντικές τουριστικές επιδόσεις της χώρας.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την Προοδευτική Συμμαχία διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για τη συμπόρευση δυνάμεων, στη βάση και της πρόσφατης προγραμματικής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ. Με την αποφασιστικότητα όλων μας αυτή να προωθηθεί όχι μόνο θεωρητικά αλλά και στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής. Αυτό φαίνεται έχει ενοχλήσει πολλούς. Αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωράμε μόνο μπροστά, να μιλάμε με τα αποτελέσματα και το έργο μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η περαιτέρω ανάπτυξη τομέων και κλάδων όπου η χώρα παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και σε αυτό τον στόχο ο τουρισμός έχει καταλυτικό ρόλο.

Το Υπουργείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάγκη της Ελλάδας για παραγωγική ανασυγκρότηση, ένα Υπουργείο με ευρωπαϊκή εμβέλεια και διεθνή προοπτική. Και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και σε μια χρονική στιγμή με προσδοκίες για την τουριστική σεζόν.

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Απαιτεί ενότητα και εθνική συνεννόηση.

Μακριά από το τοξικό πολωτικό κλίμα που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.  

Δεν εφησυχάζουμε, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, μόνο δουλειά και αποτελεσματικότητα.

Να διασφαλίσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και με τις απαραίτητες συνέργειες.

Με αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται μέσα από το αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό.

Με προτεραιότητα τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούσαν πάντοτε την «ψυχή» του ελληνικού τουρισμού.

Με ανάπτυξη όλων των ειδών του θεματικού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την προσπάθεια για τουριστική περίοδο όλο τον χρόνο.

Με στόχευση την ενσωμάτωση στο τουριστικό προϊόν των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής.

Με προώθηση του αγροτουρισμού και της διασύνδεσης του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την στήριξη της οικονομίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής στην χώρα.

Θα είμαστε εδώ με υπευθυνότητα, για να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, με όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν για την εκπλήρωση των στόχων μας.»

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου υπουργού Τουρισμού

Νέος υπουργός Τουρισμού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια