Κ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους στον τουρισμό

07-03-18 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς της Ρόδου είχε, χθες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί και στη Σύμη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος συνοδευόταν και από βουλευτές του κόμματος όπως τον κ. Μάνο Κόνσολα, επιβεβαίωσε μέσα από τις συζητήσεις με τους φορείς το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για τον τουριστικό τομέα σημειώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει παράλογο το φόρο διαμονής που επέβαλλε η κυβέρνηση στα τουριστικά καταλύματα από 1.1.2018.  Ο φόρος αυτός όπως έχει σημειώσει πλήττει κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις και λειτουργεί ως αντικίνητρο για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του φόρου αλλά και για την σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε,  επίσης, από τη Ρόδο τα εξής: «Θα βελτιώσουμε και τη φορολογική και την ασφαλιστική συμμόρφωση. Όταν μειώνουμε τη φορολογία μειώνεται και το κίνητρο για φοροδιαφυγή. Όταν μειώσαμε το ΦΠΑ το 2013 στην εστίαση ως κυβέρνηση, το αποτέλεσμα στα έσοδα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που προσδοκούσαν οι θεσμοί. Το ίδιο πιστεύω πως θα συμβεί και τώρα μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών».

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά