Σύγκληση Eπιτροπής για τη δημόσια υγεία στα νησιά του Αιγαίου ζητούν 21 βουλευτές

23-02-18 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανακατατέθηκε, αυτή τη φορά με την υπογραφή εικοσιένα (21) βουλευτών που αποτελούν μέλη της Επιτροπής, το αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε θέσει το ζήτημα δύο φορές, αλλά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Μανιός, επικαλούμενος το γράμμα του κανονισμού, είχε θέσει ζήτημα υποβολής του αιτήματος από το ένα τρίτο των μελών της Επιτροπής.

Ο προσχηματικός αυτός λόγος δεν υπάρχει, πλέον, αφού το αίτημα υποβλήθηκε με τις υπογραφές εικοσιένα (21) βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητους.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στις δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.

Τονίζουν ότι τα θεσμοθετημένα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά, πλέον, μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει: «Λυπάμαι που αναγκαστήκαμε να συγκεντρώσουμε υπογραφές για να υποχρεώσουμε τον Πρόεδρο και την κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων να ασχοληθούν με ένα μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα που βιώνουν οι κάτοικοι όλων των νησιών.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι στα προβλήματα της δημόσιας υγείας πρέπει να αναζητείται η συναίνεση. 

Εύχομαι η κυβέρνηση να δεχθεί να γίνει η συζήτηση αυτή με τη συμμετοχή φορέων της υγείας, αλλά και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης των νησιών του Αιγαίου. 

Μου είναι αδιανόητο, μετά από αυτή την εξέλιξη και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές δημόσιας υγείας, να επιμένει η κυβέρνηση στην άρνησή της να συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων».

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»