ΚΚE: Δεν επαρκούν τα κονδύλια του υπ. Τουρισμού για Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης

02-02-18 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία στις σχολές ΙΕΚ του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στην περιοχή του Κοκκίνη, πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο τύπου, τα κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού για τη βελτίωση του κτιρίου δεν επαρκούν για τις εργασίες που απαιτούνται.

Διαβάστε το Δ/Τ της ΤΕ Ηρακλείου: «Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με το διευθυντή της σχολής κ. Κερασιώτη, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τουρισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές και το προσωπικό της σχολής. Στη συζήτηση αναδείχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές κυρίως όσoν αφορά την κατάσταση του κτιρίου της σχολής. Η έγκριση κονδυλίου από το υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση του κτιρίου σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να προχωρήσει η αποκατάσταση ζημιών και οι εργασίες συντήρησης που απαιτούνται.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη συζήτηση με σπουδαστές της σχολής στάθηκαν στο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και οι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής της τωρινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή που ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη, την οποία καρπώνονται οι μεγάλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό, την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις ''λιβανίζουν'' συνεχώς την ''ανάπτυξη στον τουρισμό'', τα ''συνεχή ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις'', το παράδειγμα του τουρισμού ως ''βαριά βιομηχανία της χώρας'', τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο τσακίζονται.

Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ακόμη και όσες έχουν υπογραφεί είναι ''κενό γράμμα'', αφού δεν εφαρμόζονται στην πράξη, πετσοκόβονται μισθοί και επιδόματα, μεγαλώνει η εντατικοποίηση στα ξενοδοχεία με αύξηση και ελαστικοποίηση του ωραρίου, οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική είναι ανασφάλιστοι και πληρώνονται με ψίχουλα, ενώ την ίδια στιγμή σπουδάζουν σε συνθήκες υποβάθμισης με πολλά προβλήματα στη λειτουργία της σχολής.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους σπουδαστές να διεκδικήσουν τη λύση στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχολή, να οργανωθούν εκλέγοντας τα δικά τους όργανα σε κάθε τμήμα, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα, να μην κάνουν πίσω από τα δικαιώματά τους στην πρακτική άσκηση, το μισθό, τα ωράρια, τα ρεπό τους. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην οποία έχουν και οι σπουδαστές τη δική τους θέση, σε κατεύθυνση ρήξης με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της».

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός