Ε.Κουντουρά: Νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση

19-06-17 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση θα φέρει σύντομα στη Βουλή για ψήφιση το υπουργείο Τουρισμού, όπως είπε η υπουργός Έλενα Κουντουρά στη σύσκεψη με τους φορείς στη Ρόδο.

Είπε συγκεκριμένα:

«Η τουριστική εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Το 2013 είχε κλείσει ο ΟΤΕΚ και αμέσως μετά η σχολή ξεναγών. Γύρω στο 2014 έκλεισαν τα τουριστικά ΕΠΑΣ και μείναμε με 8 ΙΕΚ, την ΑΣΤΕΡ και την ΑΣΤΕΚ. Είναι υποβαθμισμένη η τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα με πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες, με ελλείψεις στη νομοθεσία. Ζητήσαμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να μας φέρουν τις προτάσεις τους και συγχρόνως συστήσαμε μία άτυπη επιτροπή επιστημόνων και πήραμε τις δικές τους προτάσεις. Επίσης, τη θεσμοθετημένη επιτροπή της σχολής ξεναγών την ενεργοποιήσαμε ώστε να κατάρτισει τον κανονισμό λειτουργίας της σχολής. Έχουμε λοιπόν ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική εκπαίδευση και έχουμε εξασφαλίσει πόρους, δίνοντας μάχη. Το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Η ΑΣΤΕΡ και η ΑΣΤΕΚ είναι επαγγελματικές σχολές που τις διέπει ένα ιδιαίτερο καθεστώς ανώτερης εκπαίδευσης. Με τις επιπλέον νομοθεσίες δημιουργούνται κάποια προβλήματα στο να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ανώτατη εκπαίδευση. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, βλέπουμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Επίσης λόγω της μνημονιακής υποχρέωσης για τη μείωση των εκπαιδευτικών κατά 10% κάθε χρόνο, είχαμε πρόβλημα να εξασφαλίσουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι θέλαμε να ανοίξουμε και τη σχολή ξεναγών. Υπάρχουν δε πολλές ελλείψεις λειτουργικές… Τα λειτουργικά κενά είναι πάρα πολλά και προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη. Θέλουμε λοιπόν να φέρουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να αντιμετωπίσουμε μια και καλή την τουριστική εκπαίδευση. Έχοντας δε μία ολοκληρωμένη πρόταση, πιέζουμε για περισσότερα κονδύλια».

 Διαβάστε επίσης 

 Ε.Κουντουρά: Θα επανεξεταστεί το τέλος διανυκτέρευσης εάν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»