Κ.Μητσοτάκης: Πώς η Ν.Δ. θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη

18-05-17 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το πιο δυνατό τουριστικό brand στην Ευρώπη και προς την κατεύθυνση αυτή η Νέα Δημοκρατία έχει στο τουριστικό της πρόγραμμα 5 προτεραιότητες, όπως τόνισε σήμερα, από το βήμα της συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ως κεντρικός ομιλητής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 5 προτεραιότητες της Ν.Δ. είναι:

- Η προσέλκυση την επόμενη 7ετία 20 δισ.ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό, που είναι ώριμα και πρέπει να ξεκολλήσουν. Συνολικά, σε όλους τους κλάδους, τα επόμενα χρόνια είναι ανάγκη να προσελκυσθούν επενδύσεις ύψους 100 δισ.ευρώ.

- Η επιστροφή των φορολικών συντελεστών σε ανταγωνιστικά επίπεδα. «Ως ΝΔ δεσμευόμαστε για την κατάργηση του τέλους διαμονής, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2018 και για την σταδιακή αποκλιμάκωση του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς και τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις στο 20%», είπε χαρακτηριστικά.

- Η διαμόρφωση νέου χωροταξικού πλαισίου, ελκυστικό για τις επενδύσεις. "Δεν είναι δυνατόν να είναι έωλα σημαντικά επενδυτικά σχέδια λόγω έλλειψης θεσμικού πλαισίου", είπε.

- Η δημιουργία χαρτοφυλακίου προϊόντων προστιθέμενης αξίας, που θα αυξήσουν τα έσοδα, με την ενίσχυση τομέων όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός (προϊόν με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη), ο τουρισμός πόλεων, η τουριστική κατοικία κ.ά.

- Σύγχρονη προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού, με συμπράξεις του ΕΟΤ με τον ιδιωτικό τομέα.

O κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε οτι ο τουρισμός είναι το μεγάλο στήριγμα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ειδικά τα χρόνια της κρίσης, με πάνω από 23% επί της συνολικής απασχόλησης και έσοδα άνω των 13 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική στον τουρισμό είπε ότι η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άφησε τον κλάδο στον αυτόματο πιλότο και αρκέστηκε στα οφέλη της δουλειάς που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια: Το 2015 ανακόπηκε η δυναμική που είχε επιτευχθεί, ενώ το 2016 μειώθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και η Μέση Κατά Κεφαλή Δαπάνη σημείωσε πτώση στα 471 ευρώ, την ώρα που άλλες ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία και η Κύπρος έχουν απογειώσει τα έσοδά τους. Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τον κλάδο εξ' αρχής με προχειρότητα και ανικανότητα.Το υπουργείο Τουρισμού περιορίστηκε σε μία επιφανειακή διαχείριση της εικόνας του κλάδου».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στον τουρισμό, ενώ τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ