Η Έλενα Κουντουρά στην ΙΤΒ

08-03-17 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεαματική διψήφια αύξηση μέχρι 70%  καταγράφεται στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για το 2017  σε σχέση με το 2016,  όπως επίσημα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV, κ. Norbert Fiebig στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο. 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε ήδη συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων η  TUI και η Thomas Cook, και τα μέχρι στιγμής που στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τα οποία  συμφωνούν με τα στοιχεία της Ένωσης DVR δείχνουν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη κατά 30%- 70%.

Η Υπουργός συμμετείχε  στη συνάντηση Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO.

Η κυρία Κουντουρά προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τον ερχόμενο Απρίλιο, το πρώτο διεθνές  workshop  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το  πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

 Η κυρία Κουντουρά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο πραγματοποιεί  διαδοχικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους  tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας,  για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων  και των πτητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, την επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την  ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού.

 

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τους επικεφαλής της TUI

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour