Το παρασκήνιο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα

13-11-16 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληροφορίες για το παρασκήνιο που προηγήθηκε για την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα μας μεταφέρει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, τακτικός συνεργάτης της στήλης. Γράφει:

Η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στη Χώρα μας είχε σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Χίλαρι Κλίντον, με τη βεβαιότητα ότι θα ήταν η επόμενη Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θα προετοίμαζε το έδαφος για τη συνέχεια της πολιτικής, που ακολουθεί ήδη το κυβερνών Δημοκρατικό κόμμα και από την Κλίντον, σε θέματα σχέσεων με την ΕΕ, την Τουρκία, το ενδιαφέρον για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας με την συνεχώς αυξανόμενη Ρωσική επιρροή στη Χώρα μας και για την εξασφάλιση ευνοϊκών επενδυτικών προϋποθέσεων για τους χρηματοδότες του κόμματος (George Soros) και άλλων υποστηρικτών του, εν όψει ιδιωτικοποιήσεων.

Τους τα χάλασε όμως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, και αναγκάζεται να αλλάξει σχεδιασμό και η ρητορική.

Η Υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου μόνο τυχαία δεν έγινε, δεδομένων των ισχυρών δεσμών του Ινστιτούτου LEVY, με το Δημοκρατικό κόμμα, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες του Ινστιτούτου ήταν για πολλά χρόνια και οι δύο.

Να δούμε λοιπόν πως ξετυλίγεται το κουβάρι:

** Ινστιτούτο Levy,   του Κολλεγίου Bard, της Νέας Υόρκης, ένα Think Tank, προσκείμενο στο Δημοκρατικό κόμμα, με οικονομολόγους, ως επί το πλείστον, αριστερών κατευθύνσεων, που επεξεργάζεται θεωρητικές θέσεις τόσο σε χρηματοοικονομικά θέματα όσο και προτάσεις οικονομικής πολιτικής. Οργάνωσε την επίσκεψη Τσίπρα και της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ το 2013.

Πρόεδρος του οικονομικού τμήματος του Ινστιτούτου ο ελληνοαμερικανός Παπαδημητρίου, υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Δημοσίευσε θέσεις, τον Ιανουάριο του 2016, για τη χρήση παράλληλου εσωτερικού νομίσματος, μη μετατρέψιμου, του GEURO, στην Ελλάδα, για τη χρηματοδότηση μεγάλου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με σκοπό την αύξηση των θέσεων απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

Εναλλακτικά έχει υποστηρίξει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μπορεί σήμερα να απαρνείται εκείνες τις θέσεις του, διατηρώντας χαμηλό προφίλ, όμως ο Τσίπρας τον έχει κοντά του για παν ενδεχόμενο.

Καθηγήτρια στο Ινστιτούτο η Αντωνοπούλου, υπουργοποιήθηκε Αν. Υπουργός Απασχόλησης για να εφαρμόσει τις προτάσεις του συζύγου της στο σκέλος της απασχόλησης .

** George Soros, κύριος χρηματοδότης του Ινστιτούτου, ένθερμος υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος, γνωστός σπεκουλαδόρος επενδυτής που περιμένει σαν κοράκι να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες, χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, γνωστός για τις θέσεις του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ .

Μεσολάβησε για την Υπουργοποίηση του Παπαδημητρίου για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων, αλλά και για να έχει ένα δικό του άνθρωπο, στην Κυβέρνηση της Ελλάδας, το Δημοκρατικό κόμμα.

Είναι ο δημιουργός και χρηματοδότης δεκάδων ΜΚΟ, σε 40 διαφορετικές χώρες και στις ΗΠΑ, για την δημιουργία κλίματος αλληλέγγυων, ανάλογα με τα συμφέροντα του, ενεργώντας σαν εν δυνάμει πέμπτη φάλαγγα.

Είχε ενεργό συμμετοχή στα γεγονότα της εξέγερσης του Κιέβου και είναι γνωστές οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες του στις οικονομίες πολλών χωρών.

Οι διαδηλώσεις κατά του Trump, στις ΗΠΑ υποκινούνται από χρηματοδοτούμενες από αυτόν ΜΚΟ.

** Joseph Stiglitz, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου, οικονομολόγος νομπελίστας, υποστηρικτής του Δημοκρατικού κόμματος, επίσης γνωστός για τις θέσεις του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ .

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του έργου, όλοι του Δημοκρατικού κόμματος που προετοίμαζαν το δρόμο για την Χίλαρι.

Ο Trump όμως τους χάλασε τα σχέδια.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε και λύθηκαν πολλές απορίες γύρω από το τι κρύβει το παρασκήνιο της επίσκεψης Ομπάμα.

Ας καλωσορίσουμε, με την πατροπαράδοτη Ελληνική φιλοξενία, τον Πρόεδρο, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα και να του ευχηθούμε καλές δουλειές μετά τη λήξη της θητείας του, έχοντας ήδη προετοιμάσει το έδαφος, όπως έκανε και ο Μπιλ Κλίντον.  

Η Χίλαρι Κλίντον ΔΕΝ κατάφερε ΝΑ εκλεγεί ΓΙΑ ΝΑ συνεχίσει το έργο των διαπλεκόμενων συμφερόντων του Bill.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού