Φ.Αραμπατζή: Ο ελληνικός τουρισμός δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς

10-10-16 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tα αργά αντανακλαστικά της Kυβέρνησης να αντιμετωπίσει έγκαιρα την απεργία των Eλεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, έπληξε δυστυχώς τον Τουρισμό, αναφέρει η υπεύθυνη του τομέα του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή.

Όπως σημειώνει η κ. Αραμπατζή, οι ξένοι Τουριστικοί Οργανισμοί είχαν ήδη ενημερώσει τους πελάτες τους ότι μπορεί να μην πετάξουν στον προορισμό της επιλογής τους. Αυτό το γεγονός προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, αρνητικό αντίκτυπο για την χώρα μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Οι μηχανισμοί της Κυβέρνησης όφειλαν να κινητοποιηθούν πολύ νωρίτερα, προσθέτει. Έπρεπε να υπάρχει αλληλοενημέρωση μεταξύ των συναρμοδίων για το πλήγμα.

Παράλληλα, σημειώνει: "Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας να αναζητούν λύσεις έλευσης των τουριστών μέσω Σκοπίων. Είναι αδιανόητο οι συνάδελφοί τους στα νησιά του Αιγαίου να μαθαίνουν ότι θα χρησιμοποιηθούν τουρκικά αεροδρόμια για την αναχώρηση τουριστών. Και όλα αυτά σε μία περίοδο, που η τουριστική φήμη της Ελλάδας έχει πληγεί λόγω της τραγικής διαχείρισης του προσφυγικού από την Κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή αυτό που τώρα επιβάλλεται να γίνει, είναι η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επιτέλους σοβαρά την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας της χώρας. Ο ελληνικός Τουρισμός δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς και καθυστερήσεις, καταλήγει.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες