Συνάντηση για το προσφυγικό Ν. Ξυδάκη με τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Filippo Bubbico

05-10-16 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η συζήτηση για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και για την Κοινή Πολιτική Επιστροφών θα πρέπει να είναι ουσιαστική και να διέπεται από την αρχή της αλληλεγγύης, ώστε όλοι οι εταίροι να μοιράζονται ισομερώς το βάρος». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης κατά τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας κ. Filippo Bubbico ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Bubbico εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η Ελλάδα και η Ιταλία, οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο Πρωθυπουργοί, αγωνίζονται για να υπερασπισθούν μία ενωμένη Ευρώπη ενάντια στον «εγωισμό» που επιδεικνύουν ορισμένοι εταίροι ο οποίος δίδει τροφή στον λαϊκισμό, τον φόβο και την άνοδο της άκρας δεξιάς.

Ο  Ιταλός Υπουργός προσέθεσε ότι οι δύο χώρες δεν θα σταματήσουν να επιτελούν το ανθρωπιστικό τους καθήκον περισυλλέγοντας πρόσφυγες για να αποφευχθούν τραγωδίες. Ελλάδα και Ιταλία προσβλέπουν σε μία νέα ευρωπαϊκή πολιτική που θα εγγυάται τόσο την προστασία των εξωτερικών συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια όσο και τον ανθρωπισμό. Ο κ. Bubbico ζήτησε την ελληνική συνεργασία για τα ανωτέρω θέματα.

Τέλος, οι δύο πλευρές διαπιστώσανε ταύτιση απόψεων σε θέματα όπως αυτά της ενίσχυσης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της διαπραγμάτευσης της ΕΕ για Συμφωνίες Επανεισδοχής και της σημασίας τήρησης της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

διαβάστε ακόμα

Δεύτερη επίσκεψη στελεχών της ΑΒΤΑ στην Καλαμάτα ενόψει του συνεδρίου της στη Costa Navarino
Στη Σαντορίνη η 1η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής στην Ελλάδα
"Olympic Day Run" στην Αρχαία Ολυμπία | Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας
Δήμος Αντιπάρου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στην Κέρκυρα
Κυριάκος Μητσοτάκης | Χρονικός περιορισμός στις μισθώσεις Airbnb
Η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κέρκυρα
Θεόδωρος Κόντες | Προοπτικές και ελπίδες για νέα ιστορικά στην κρουαζιέρα παγκοσμίως
ΠΕΥΦΑ: "Τραγική εικόνα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών για εργαζόμενους και επισκέπτες"
Marietton: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι