Φωτεινή Αραμπατζή: Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό

07-04-16 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό την προεδρία της Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινής Αραμπατζή πραγματοποιήθηκε, χθες, η πρώτη συνεδρίαση των μελών του τομέα τουρισμού.

Η κ. Αραμπατζή κατά τη διάρκεια της ομιλίας της άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον τουριστικό τομέα ενώ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στο τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, η κ. Αραμπατζή μεταξύ άλλων τόνισε ότι "ενώ το 2016 θα μπορούσε να αποτελέσει υπό προϋποθέσεις τη χρυσή ευκαιρία για ένα μεγάλο άλμα στον Ελληνικό Τουρισμό, λόγω και των ευνοϊκών διεθνών συγκυριών (γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια, που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στη γειτονική Τουρκία, μειωμένη ισοτιμία του Ευρώ σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά νομίσματα και χαμηλή τιμή του πετρελαίου) η Κυβέρνηση αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής να διασφαλίσει έστω και τα αυτονόητα για την ομαλότητα – πολλώ δε μάλλον για την ανάπτυξη - της τουριστικής μας επιχειρηματικότητας, που απλόχερα της είχαμε στρώσει το χαλί ως Νέα Δημοκρατία".

Επίσης, έκανε λόγο για πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κλιμάκωση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, που η ίδια προκάλεσε με ρητορικές όπως “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και “οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες”, και η οποία, αφού είχε ως αποτέλεσμα το ανήκουστο κλείσιμο  των συνόρων, δημιουργώντας ακόμα και σήμερα μία «γκρίζα» εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό και απομειώνοντας το πλεονέκτημα της χώρας ως ασφαλούς και ακίνδυνου τουριστικά προορισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αραμπατζή στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξης των στόχων ανάπτυξης του τουριστικού τομέα οι οποίοι έχουν ως εξής:

-Η αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών, των ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων (π.χ. τουριστικοί λιμένες, ιαματικά λουτρά, κέντρα θαλασσοθεραπείας,  κλπ.) και τουριστικών καταλυμάτων με κίνητρα-ενισχύσεις, σύγχρονες προδιαγραφές, ελέγχους-πιστοποιήσεις

-Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και προώθηση των επενδύσεων με απλούστευση διαδικασιών αδειοδότησης-πιστοποίησης, ενίσχυση της συνεργασίας-συνέργειας και προώθηση της  καινοτομίας

-Η ενίσχυση της απασχόλησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρωπίνου δυναμικού στον τουρισμό με στόχο την αναβάθμιση και εξειδίκευση των προσόντων και δεξιοτήτων των εργαζομένων διευρύνοντας τις ευκαιρίες για απασχόληση στον τουρισμό ιδιαιτέρα για νέους

-Η προώθηση της ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα καθε περιοχής, τις δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας και συνέργειας στον τουρισμό αλλά και με άλλους κλάδους.

-Η ανάπτυξη και στήριξη της συνεργασίας, συνέργειας και συντονισμού δράσεων σε τουριστικούς προορισμούς με στόχο την βελτίωση και εμπλουτισμό των υπηρεσιών στον τουρίστα-επισκέπτη, διεύρυνση της εποχικότητας και ενίσχυση της απασχόλησης

-Η ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος δράσεων προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με συγκροτημένες-εστιασμένες δράσεις τόσο στις εδραιωμένες-παραδοσιακές αγορές όσο και στις νέες και αναδυόμενες με στήριξη της συνεργασίας και της καινοτομίας.

-Η διασφάλιση της βασικής στήριξης του ελληνικού τουρισμού σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο μέσω της βελτίωσης των βασικών υποστηρικτικών υπηρεσιών (πύλες εισόδου, λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ) αλλα και της διασύνδεσης με άλλους κλάδους (π.χ. πολιτισμός, αγροτική παραγωγή, εμπόριο, εκπαίδευση, κλπ.).

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»