Κομισιόν: Ευρωπαϊκή Κάρτα για ταξιδιώτες με κινητικές δυσκολίες – Θα διευκολύνει τα ταξίδια 58,11 εκατ. τουριστών

11-09-23 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κομισιόν προωθεί νομοθετική πρόταση για τη διευκόλυνση του δικαιώματος ελεύθερων μετακινήσεων των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση είναι η δημιουργία Ευρωπαϊκής κάρτας αναπηρίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών στα ταξίδια εντός ΕΕ.

Σύμφωνα με το El Periódico, η κάρτα αναμένεται να προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες προνομιακή μεταχείριση στις υπηρεσίες δημόσιους και ιδιωτικού τομέα, στις μεταφορές, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα μουσεία, στα κέντρα αθλητισμού, στα ψυχαγωγικά πάρκα κ.α.

Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες δεν θα πρέπει να σταματούν στα εθνικά σύνορα, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας Φύλων, Vera Jourova. Η κ. Jourova επισήμανε ότι στόχος είναι οι άνθρωποι αυτοί να ταξιδεύουν με ευκολότερο τρόπο και να εξαφανιστούν μερικά εμπόδια που συναντούν στα ταξίδια, με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Παρκαρίσματος.

Η νέα νομοθεσία αναμένεται να δώσει κίνητρα για την ενεργοποίηση μιας σημαντικής τουριστικής αγοράς. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προσβάσιμου Τουρισμού ENAT, μια δυνητική αγορά προσβάσιμου τουρισμού εκτιμάται σε 58,11 εκατ. Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται άνθρωποι με αναπηρίες, της τρίτης ηλικίας, έγκυες γυναίκες, οικογένειες με νεαρά παιδιά και άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες ή άλλες προσωρινές παθήσεις.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους
Τουρισμός | ΤUI Γερμανίας: Άνοιξαν οι κρατήσεις για το 2025 - Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν τη Μαγιόρκα στις πτήσεις
Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας