Κορωνοϊός: Έλληνες ταξιδιώτες εγκλωβισμένοι και στην Ινδία

02-04-20 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρίστες και ταξιδιώτες από πολλά μέρη του κόσμου βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία της γης λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν τεθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, περιμένοντας ένα χρονικό «παράθυρο» σε έκτακτες πτήσεις ή τον επαναπατρισμό από τις κυβερνήσεις τους.

Όσον αφορά στους Έλληνες ταξιδιώτες, αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Μιλώντας στα τοπικά μέσα, οι ταξιδιώτες από τη χώρα μας ανέφεραν ότι αισθάνονται ευγνώμονες απέναντι στα ξενοδοχεία, τα οποία δεν τους ζητούν να αναχωρήσουν και τους προσφέρουν τρόφιμα χωρίς να ζητούν χρήματα, εφόσον τα μετρητά τους έχουν εξανεμιστεί λόγω της αιφνίδιας κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, οι Έλληνες ταξιδιώτες επεσήμαναν ότι οι δυσκολίες στην ινδική πρωτεύουσα είναι πολλές, με κυριότερη την πρόσβαση σε βασικά προϊόντα, καθώς τα περισσότερα καταστήματα τροφίμων είναι κλειστά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουν πρόσβαση στην κουζίνα και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου τους είναι για εκείνους πολύ θετικό. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω Έλληνες ταξιδιώτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ινδία περισσότερες από 10 ημέρες, λόγω ακύρωσης των πτήσεων. Μεταξύ άλλων, οι Έλληνες ανησυχούν και για το γεγονός ότι οι θεωρήσεις τους εκπνέουν σύντομα, ενώ η ινδική κυβέρνηση θέτει όλο πιο αυστηρούς περιορισμούς στις κινήσεις ατόμων και επιχειρήσεων, στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού στη χώρα των 1,36 δισ. κατοίκων.

Από πλευράς του, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας συστήνει στους εγκλωβισμένους Έλληνες να παρακολουθούν τις σχετικές δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες των Ελληνικών Προξενείων στο εξωτερικό, ώστε να ενημερώνονται για τα μέτρα που εφαρμόζονται στις εκάστοτε χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς των Προξενείων  και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά