Στο Champion League Europe Κωφών ο Σύλλογος Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδος

30-03-19 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Λονδίνο της Αγγλίας μεταβαίνει ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ο οποίος θα συμμετέχει στο Champion League Europe Κωφών που θα διεξαχθεί στο Τσάρλτον, από τις 15 έως τις 20 Απριλίου.

Η ανωτέρω συμμετοχή, όσον αφορά στη μετακίνηση και στη διαμονή, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ενώ με αφορμή την προβολή που απαιτείται εν όψει και των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, η υλοποίηση δράσης τουριστικής προβολής σε εξειδικευμένο αθλητικό κοινό με αφορμή το Deaf Champions League Κωφών,  αποτελεί ιδανική ευκαιρία γνωστοποίησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως μιας απρόσκοπτης ταξιδιωτικής εμπειρίας, που προάγει την άρση του αποκλεισμού και τα ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς φραγμούς σε επίπεδο υποδομής και εγκαταστάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υλοποιηθεί δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας σε ειδικές ομάδες πληθυσμού στο Τσάρλτον, μέσω του Σωματείου Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Νοτιοδυτικής Ελλάδας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής, διανέμοντας το παρεχόμενο έντυπο και ψηφιακό υλικό τουριστικής προβολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία δεκαετία, η σχέση μεταξύ αναπηρίας και τουρισμού άρχισε να λαμβάνει αυξανόμενο κυβερνητικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, ως ένας τρόπος βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με ή χωρίς αναπηρία. Ο αριθμός των ατόμων που παρουσιάζουν κάποια μορφή αναπηρίας μόνο στην Ευρώπη, ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια. Όταν περιλαμβάνει και τους συνταξιδιώτες, το εν δυνάμει μέγεθος του πληθυσμού εκτιμάται στους 133 εκατομμύρια τουρίστες με αναπηρία. Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι τα άτομα με αναπηρία αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα