Ελληνικές σημαίες στο Rogers Cup: Χρυσά γενέθλια με τελικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά

12-08-18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Rogers Cup γέμισε ελληνικές σημαίες, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του, όσο και στο τουίτερ! Το «Ελληνικό Φαινόμενο», όπως αποκαλείται επισήμως από το Rogers Cup ο εκπληκτικός Έλληνας αθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς,  κατέκτησε μεγαλειώδη νίκη στους ημιτελικούς του παγκόσμιου τουρνουά, έναντι του «επικίνδυνου», πέμπτου στην παγκόσμια κατάταξη Νοτιοαφρικάνου Κέβιν Άντερσον.

Τα τερέν του Καναδά πήραν φωτιά σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, όπου ο Έλληνας αθλητής επικράτησε του K Anderson με 2-1 σετ, διαγράφοντας την αλώβητη πορεία των 7-6 (4) 4-6 6-7 (7) και ορίζοντας πλέον ως τόπο και χρόνο εορτασμού των εικοστών γενεθλίων του, τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, απέναντι στον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ Ράφα Ναδάλ και Κάρεν Χατσάνοβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην προχθεσινή μάχη του με τον τρίτο στην παγκόσμια κατάταξη Γερμανό Alexander Zverev,  πέτυχε μεγαλιώδη νίκη, αφού επιστρέφοντας από ένα χαμένο πρώτο σετ στα 6-3, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ στο δεύτερο σετ από 5-2 και παρότι στο τρίτο σετ είχε ένα υπερβολικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο service, πολύ κάτω του 50% έναντι πολύ πάνω από 70% του αντιπάλου του, έδειξε χαρακτήρα αθλητή υψηλών προδιαγραφών με ένα απίστευτο break point saved στο 64% και ένα επίσης εκπληκτικό 100% στα κερδισμένα break point.

Σχετικά με τον χθεσινό του αντίπαλο στους ημιτελικούς,  ο Έλληνας αθλητής είχε αναφέρει σε συνέντευξή του τα εξής: «Είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης. Έπαιξε στον τελικό του US Open πέρσι και είμαι σίγουρος πως είναι πολύ πιο επικίνδυνος σε αυτή την επιφάνεια απ' ότι στο χώμα. Πρέπει να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος γι' αυτόν τον αγώνα. Έχει μεγάλο σερβίς, θα είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Θα προσπαθήσω να βρω τον κατάλληλο τρόπο, να αναμείξω τα πράγματα λίγο και να τον μπερδέψω». Τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον μπέρδεψε και διέπρεψε.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google