Κόκκινο Συναγερμό “σέρβιρε” ο Τσιτσιπάς στο Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις

10-08-18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση με τη νίκη του εκπληκτικού 19χρονου Έλληνα τενίστα  Στέφανου Τσιτσιπά έναντι του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς στο Rogers Cup της ATP που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στο Τορόντο του Καναδά.

Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε του Σέρβου πρωταθλητή με 2-1 σετ  6-3, 6-7, 6-3,  σε ένα συναρπαστικό ματς που προσέφερε έντονες συγκινήσεις παγκοσμίως αλλά και ευχάριστα σχόλια στα social media μεγάλων μέσων, όπως, «Ο Καναδάς αγαπάει την Ελλάδα» και «Παγκόσμιο συναγερμό χτύπησε ο Έλληνας τενίστας στα παγκόσμια τερέν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς, άλλοτε νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, το 2016 έγινε ο τρίτος στην ιστορία τενίστας που κατείχε ταυτόχρονα τους 4 μεγαλύτερους τίτλους του αθλήματος, μετά τον  Rod Laver το 1969, ενώ είναι ο μοναδικός τενίστας που επέτυχε κάτι τόσο σημαντικό σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες.

Η συνέχεια, αναμένεται  με ανυπομονησία, τόσο από τους επαγγελματικούς κύκλους του τένις, όσο και από τους λάτρεις του αθλήματος.

Σε λίγες ώρες, μετά το ματς του Ρώσου K Anderson με τον Βούλγαρο τενίστα G Dimitrov, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετράται στα προημιτελικά με τον 21χρονο  Γερμανό  Alexander "Sascha" Sverev τρίτο στην παγκόσμια κατάταξη με 5665 πόντους, μετά τον R. Nadal και τον R. Federer, οι οποίοι έχουν από 9310 και 7080 πόντους αντίστοιχ

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο