Ρόδος: Συλλήψεις για παράνομη πώληση «αερίου γέλιου»

28-06-18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν σήμερα (28 Ιουνίου 2018) μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 47χρονος ημεδαπός και δυο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παράνομη πώληση συσκευασιών (μπαλόνια) με «αέριο γέλιου».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που αποσκοπούν στην αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την προστασία των πολιτών – καταναλωτών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι λειτουργώντας καταστήματα, διέθεταν προς πώληση σε πελάτες μπαλόνια που περιείχαν υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», διοχετεύοντας αυτό από φιάλες νοσοκομειακού τύπου.

Κατασχέθηκαν πέντε φιάλες νοσοκομειακού τύπου και πλήθος πληθώρα μπαλονιών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για τη νοθεία τροφίμων και παραβίαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των προϊόντων, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου καλύπτοντας όλο το φάσμα πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, ώστε να διατηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»