Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

18-04-18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου εκδήλωση  για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Μετά από πρόταση του προέδρου του Παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Δήμος Σπάρτης ενέκρινε τη συμμετοχή του ως διοργανωτής της ανωτέρω εκδήλωσης, καλύπτοντας μεταξύ άλλων τα έξοδα της διεξαγωγής, του ηχολήπτη, καθώς και τα έξοδα διαμονής των δύο ομιλητών.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα με πρώτο γενικό γραμματέα το Νείλο Σακελλαρίου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρός της από το 1929 ως το θάνατό του, στις 16 Μαρτίου 1955. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και μέλη της μπορούν να είναι πτυχιούχοι μαθηματικοί. Σήμερα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διαθέτει 35 τοπικά παραρτήματα κατανεμημένα σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, τα οποία αναπτύσσουν τη δική τους δραστηριότητα. Σκοπός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης.

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής: η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών, η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας,   η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της,  η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης, η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του.

διαβάστε ακόμα

Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα