Τουριστικές αφίξεις και Survivor...

15-03-18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλοι «μπαίνουν» στο παιχνίδι του τουρισμού, ακόμη και τηλεοπτικά παιχνίδια όπως το γνωστό Survivor, του οποίου τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στον Άγιο Δομίνικο, ενώ μαζί με τους Έλληνες παίκτες, εμφανίζονται σε έκτακτα, ειδικά τουρνουά Τούρκοι και Ρουμάνοι «διάσημοι» και «μαχητές» με αντίστοιχη προβολή στις δύο χώρες.

Ειδικές εκπομπές, Social Media και πληθώρα διαδικτυακών μέσων ασχολούνται καθημερινά με το παιχνίδι, το οποίο έχει τηλεθέαση 32,7%.

Ένα από τα ήπια αγωνίσματα του παιχνιδιού πραγματοποιείται εκτός πίστας: πρόκειται για ένα κουίζ γενικών γνώσεων στο τέλος του οποίου κρίνεται ένας νικητής. Οι ερωτήσεις και οι απόλυτα διασταυρωμένες απαντήσεις τους, προέρχονται από διάφορες κατηγορίες όπως είναι η βιολογία, η ιστορία, η τέχνη, τα μαθηματικά αλλά και τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία βιομηχανιών.

Ειδικότερα, στο τελευταίο κουίζ ετέθη η ερώτηση, «Πόσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017». Οι παίκτες δεν κατάφεραν να προβλέψουν τη σωστή απάντηση, η οποία σύμφωνα με τις πηγές της τηλεοπτικής παραγωγής, ανέρχεται στους 27 εκατ. τουρίστες.

Το «Survivor», προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο, έχει στο ενεργητικό του επτά βραβεία ΕMMY και τη φετινή σεζόν σίγουρα έχει κατακτήσει το ελληνικό κοινό.

Στο ελληνικό Survivor, οι δυο ομάδες των 24 ατόμων διεκδικούν 100.000 ευρώ. Τι γίνεται όμως με τα χρηματικά έπαθλα των άλλων χωρών;

Σύμφωνα με το People Greece, τα πρωτεία κρατούν οι ΗΠΑ, με έπαθλο 950.000 ευρώ ενώ σε χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, το έπαθλο είναι ένα αυτοκίνητο. Και μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ελάχιστο το κέρδος όμως υπάρχουν και χώρες που το έπαθλο περιορίζεται στην… επίτευξη του στόχου, δηλαδή της επιβίωσης, αφού είναι μηδενικό. Για παράδειγμα στη Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια το παιχνίδι έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και χωρίς έπαθλο…

Το πιο περίεργο όμως έλαβε χώρα στην Κίνα. Ο νικητής του Survivor διεκδικούσε το όνειρό του. Συγκεκριμένα, ο νικητής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Το τι συνέβη με τον συγκεκριμένο νικητή δεν το γνωρίζει κανείς, ενώ τo κινέζικο Survivor προβλήθηκε μόνο μια σεζόν.

Αναλυτικά, οι χώρες που προβάλλεται το Survivor και τα χρηματικά έπαθλα που δίνονται είναι τα εξής:

ΗΠΑ: 950.000

Αυστραλία: 350.000

Ισπανία: 200.000

Ιταλία: 200.000

Τουρκία: 126.000

Γαλλία: 100.000

Τσεχία: 94.000

Δανία: 68.000

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός