Στήριξη του κοινωνικού διαλόγου ζητεί ο Γ.Βερνίκος

08-02-18 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης του κοινωνικού διαλόγου ζητεί από την κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας ο Πρόεδρος της  Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Γιώργος Βερνίκος.

Παράλληλα, τους καλεί να σεβαστούν τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου και να αξιοποιήσουν προς όφελος της χώρας τα συμφωνηθέντα μεταξύ των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κατά το σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναγκαίων για την χώρα αλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων των παραγωγικών τάξεων και της Κοινωνίας των Πολιτών για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της χώρας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα επίμονων και δύσκολων διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016 όταν ζητήθηκε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή με διακομματική συμφωνία στη Βουλή να παρουσιάσει ένα Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο.

Το Σχέδιο αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει και που δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία αλλά ενέχει στοιχεία πολιτισμικής, ηθικής και κοινωνικής παρακμής. Οι κοινωνικοί εταίροι και η κοινωνία των πολιτών συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη για μείωση της ανεργίας και δημιουργία μίας εξωστρεφούς οικονομίας που θα βασίζεται στις επενδύσεις τη γνώση και την καινοτομία. Επιβάλλεται ο επανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού συστήματος, η προώθηση της έρευνας και η σύνδεση της με την παραγωγή. Χρειάζεται μία δημόσια διοίκηση σύγχρονη και αποδοτική και ένα οικονομικό περιβάλλον με δυνατότητα επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τέλος είναι αναγκαία η αντιμετώπιση της κακονομίας και της πολυνομίας και η διαμόρφωση ενός σταθερού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια