Το Αννόβερο από ψηλά

27-12-16 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ατμοσφαιρική περιήγηση από ψηλά προσφέρει ένα βίντεο από το Αννόβερο της Γερμανίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το Αννόβερο είναι η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Κάτω Σαξωνίας (Niedersachsen), Γερμανία. Το 2000, το Αννόβερο φιλοξένησε την EXPO 2000. Ο εκθεσιακός χώρος του Αννόβερου, χάρη στις πολυάριθμες επεκτάσεις του (ειδικά για την EXPO 2000) είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

Η πόλη ιδρύθηκε στους μεσαιωνικούς χρόνους (οι πρώτες ενδείξεις ύπαρξης αγοράς στο μέρος αυτό χρονολογούνται στο 950) στις όχθεις του ποταμού Λάϊνε. 

Κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα ήταν κέντρο των γραμμάτων και των τεχνών, με φιλοσόφους όπως ο Λάιμπνιτς και το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς πόλης του Αννόβερου καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων. Από τα λίγα κτίρια που παρέμειναν είναι το νέο δημαρχείο (Neues Rathaus). Επίσης, η εκκλησιά Εγκίντιενκίρχε δεν αναστηλώθηκε, αλλά παρέμεινε μνημείο των νεκρών του πολέμου.

Η τοπική οικονομία στηρίζεται στους πολυάριθμους επισκέπτες των διάφορων σημαντικών εκθέσεων που διοργανώνονται στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της πόλης, καθώς και από κάποιες πολυεθνικές που έχουν την έδρα τους στο Ανόβερο, όπως η εταιρία ελαστικών Continental, ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI, η Volkswagen Nutzfahrzeuge και η Siemens IT Solutions und Services.

Στο βίντεο παρουσιάζονται μερικά από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Αννόβερου, όπως το νέο δημαρχείο, η εκκλησία Marktkirche, η λίμνη Masch, οι Κήποι Herrenhauser, το ποδοσφαιρικό στάδιο (Niedersachsen Stadion), το κάστρο Marienburg, το Bismarckschule καθώς και ο ποταμός Λάϊνε.

Δείτε το...

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια