Περίεργα αντικείμενα που ξεχνούν οι επιβάτες στα αεροδρόμια

04-11-16 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοπρασία με τα αντικείμενα που ξεχνούν οι επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πολλά από τα χιλιάδες ξεχασμένα αντικείμενα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας Dick Smith που διενεργείται μέσω του Pickles Auctions, είναι περίεργα αλλά και, ορισμένα από αυτά, αρκετά μεγάλης αξίας – από iPads μέχρι μπουκάλια του διάσημου κρασιού της Αυστραλίας Penfolds – με τιμή εκκίνησης μόλις… 1 δολάριο.

Η δημοπρασία διεξάγεται μια φορά το χρόνο και για τους κυνηγούς των αντικειμένων αποτελεί καλύτερη γιορτή από τα Χριστούγεννα.

Αυτή τη φορά οι αρχές του αεροδρομίου ελπίζουν να συγκεντρώσουν 250.000 δολάρια τα οποία θα διοχετευθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, από αντικείμενα η αρχική αξία των οποίων ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Ξεχασμένα αντικείμενα εντοπίζονται παντού, από τις τουαλέτες μέχρι τα εστιατόρια, και παρότι έχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, έχουμε συλλέξει 5.000, δήλωσε στο news.com.au η Emma Mellow από το αεροδρόμιο του Σίνδεϋ.

Ανάμεσα στην πληθώρα αντικειμένων, μερικά είναι περίεργα, όπως ένας μηχανισμός άπνοιας ύπνου, ένα κουτί καραόκε, ένα ξύλινο πόδι, ακόμα και νυφικό! Στα περίεργα συγκαταλέγονται επίσης ένα κοντρόλ ελικοπτέρου, κινεζικό τσάι και ένα… βιολί. 

Την τιμητική τους έχουν όμως τα λάπτοπ, τα κινητά τηλέφωνα, τα duty free ποτά και τα αρώματα. 

Μπορεί η τιμή εκκίνησης να είναι 1 δολάριο, όμως τα κοσμήματα και αντικείμενα όπως οι φακοί κάμερας πωλούνται έναντι πολλών χιλιάδων δολαρίων. Επιπλέον υπάρχει χρέωση 16,6% για την παράδοση κάθε αντικειμένου στο νέο ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, μετά την απομάκρυνση από την ιστοσελίδα της δημοπρασίας, δεν αναγνωρίζεται επιστροφή, καθώς δεν υπάρχει εγγύηση για την ποιότητα του αντικειμένου.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι